Βελγικα ΜΜΕ: Ερυθρά αναγγελία για "παρουσία" συνδέσμου του αδελφού τζιχαντιστή, ο οποίος έπεσε νεκρός στην επιχείρηση του Βερβιέ, στην Ελλάδα.

Τον αδερφό του ενός από τους δύο τζιχαντιστές που έπεσαν νεκροί στην επιχείρηση στο Βερβιέ έγκλειστο στις φυλακές της Λιέγης, φέρεται σύμφωνα με τις Βέλγικες Αρχές, να ειχαν σε νόμιμη συνακρόαση. Από τα τηλεφωνικά αρχεία, σύμφωνα με το Βελγικό τύπο, προκυπτει επικοινωνία με ύποπτο για τζιχαντιστική δράση τα στοιχεία του οποιου με ερυθρά αναγγελία έχουν αποσταλεί προς τις Ελληνικές Αρχές και αναζητείται.

Δημοσιεύματα του Βελγικού τύπου, προσδιορίζουν την παρουσία του 27χρονου αρχηγό του πυρήνα τζιχαντιστών «Αμπντελ Χαμίντ Αμπααούντ», ο οποιος φεφεται να σχεδίασε επίθεση στη πόλη Βερβιέ του Βελγίου, στην Ελλάδα. Πρόκειται για Βέλγο μαροκινής καταγωγής που μεγάλωσε στο Μόλενμπεεκ των Βρυξελλών, ο οποίος φέρεται να επέστρεψε από την εμπόλεμη Συρία  ως μαχητής στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους, στην Ελλάδα. Στα δημοσιεύματα του Βελγικού τύπου γίνεται αναφορά σε επίσημη συνακρόαση, με το στίγμα της τηλεφωνικής σύνδεσης, να έχει προσδιοριστεί στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τη »Ντερνιέρ Ερ» ο ύποπτος εξετάσθηκε ακόμα και να βρίσκεται στην Τουρκία.
Οπως επισημαίνουν τα ξένα δημοσιεύματα, “οι βελγικές μυστικές ζήτησαν τη συνδρομή των Ελληνικών Αρχών, αλλά δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση..
Την ίδια ώρα, πληροφορίες από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, αν και επίσημα δεν έχει εκδοθεί σχετική ανακοίνωση, επιβεβαιώνονουν ότι ενημερώθηκαν μολις χθες (16/01) από τις Βέλγικες Αρχές κι έλαβαν στοιχεία του καταζητούμενου με διεθνές ένταλμα Σύρου Βελγικής καταγωγής. Πληροφορίες αναφέρουνται σε προσαγωγές 3-4 ατόμων Συριακής καταγωγής, εκ των οποίων τα χαρακτηριστικά του ενος ατόμου, εμφανίζουν ταύτιση με τα στοιχεία που έχουν διαβιβάσει οι Βελγικές στις Ελληνικές Αρχές, για τον «εγκέφαλο» των τζιχαντιστών του Βελγίου.
Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ αναμένεται ταυτοποίηση των στοιχείων που έχουν στη διάθεσή τους οι Ελληνικές Αρχές, με εργαστηριακή εξέταση- DNA, δακτυλοσκοπικα- ώστε να διαβιβαστεί επίσημη απάντηση στις Βέλγικες Αρχές τις επόμενες ημέρες.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport