Ρέντης: Ελεύθεροι και οι 424 προσαχθέντες -Δεν προέκυψαν ενδείξεις για το δράστη και την ομάδα των χούλιγκαν στην φονική επίθεση της ΥΑΤ

Το δράστη που πυροβόλησε με πιστόλι τη ναυτική φωτοβολίδα κατά των αστυνομικών και τραυμάτισε βαρύτατα τον 31χρονο Υπαρχιφύλακα της ΥΑΤ δεν κατάφεραν να εντοπίσουν στους προσαχθέντες οι ερευνητές της ΔΕΕ

Με λήψη DNA, δσκτυλοσκόπηση, καταθέσεις, ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού και μεσων, δεν κατέστη εφικτο να γίνει ταυτοποίηση του δράστη της δολοφονικής επιθεσης σε βαρος του Υπαρχιφύλακα της ΥΑΤ. Τα κατασχεθέντα ευρήματα – μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες full face, υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, κροτίδες και φωτοβολίδες – τα οποία εντοπίστηκαν έχουν μεταφερθεί σε εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Πρόκειται για αντικείμενα τα οποία εντοπίστηκαν μέσα και περιμετρικά στον χώρο του γηπέδου “Μελίνα Μερκούρη” στο Ρέντη.

Κατά την αυτοψία κοντά στο γηπεδικό χώρο εντοπίσθηκαν υπολείμματα της ναυτικής φωτοβολίδας, στο μέρος του σωλήνα πυροδότησης ο οποίος θα εξεταστεί αν πρόκειται για μέρος του “μηχανισμού” πυροδότησης της φωτοβολίδας που έπληξε 31χρονο Υπαρχιφύλακα της ΥΑΤ ο οποίος βληθηκε σε ευθεία βολή.

Ανάμεσα στα πειστήρια υπολειμμάτα από καμένα ρούχα τα οποία οι κάτοχοι τους προκειμένου να μην αφήσουν ίχνη και ταυτοποίησή τους, προκάλεσαν φωτιά, χωρίς όμως να προλάβουν να τα καταστρέψουν ολοσχερώς .

Η πρώτη εξέταση υπόπτων δεν απέφερετο αναμενόμενο,  να εντοπισθείο δράστηςκαι η ομαδα που απέρριψετριες ναυτικέςφωτοβολίδεςκατα της διμοιρίας 535 της ΥΑΤ, κι επεκτείνονται καθως δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο δραστης να ειχε διαφύγει νωρίτερα πριν προσαχθούν απο το γήπεδο οι 424 προσαχθέντες.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας λήψης δειγμάτων απο τους 424 προσαχθέντες , για τυχόν κατάλοιπα στα χέρια τους, από τη χρήση ναυτικής φωτοβολιδας και οι 424 – αφέθηκαν σταδιακά ελεύθεροι. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα προκύψουν το επόμενο διάστημα στη διευθυντή εγκληματολογικών ερευνων.

Από τούς προσαχθέντες, οπως αναφερουν αστυνομικες πηγες , όπως προέκυψε κατα την εξακρίβωση των στοιχείων τους ειχαν απασχολήσει καθως πρόκειται για οργανωμένους οπαδούς που έχουν απασχολήσει .

Ο 31χρονος Υπαρχιφυλακας για τον οποίο εχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση για αίμα εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου της Νίκαιας.