Ρέντης: Τον “έδωσαν” οι οργανωμένοι- Επέστρεψαν στο πέταλο και καυχιόταν οτι χτύπησα αστυνομικό σε επεισόδια

Ομολόγησε την πράξη του και περιέγραψε τα όσα ακολούθησαν,  καθως ο ίδιος ειχε απόλυτη γνώση της συνέπειας απο τη ρίψη της ναυτικής φωτοβολιδας οπως φέρεται να παραδέχθηκε, «είδα τον αστυνομικό να λυγίζει στα γόνατα και να πέφτει στο δρόμο»

Ο 18χρονος Γ.Ν περιέγραψε στην ομολογία του, μετα τη σύλληψή του (10/12) στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας τα γεγονότα οπως τα έζησε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (07/12) όταν βγήκαν απο το πέταλο στο κλειστό γήπεδο “Μελίνας Μερκούρη” στου Ρέντη, μαζί με ομάδα περίπου 25 ατόμων για να επιτεθούν στις δυνάμεις της ΥΑΤ. Όλοι όσο βρέθηκαν στο πέταλο, γνώριζαν για την οργανωμένη επίθεση σε διμοιρία της ΥΑΤ, μετα τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό Στάδιο την περασμένη Κυριακή (03/12).

Οπως περιγράφει ο κατηγορούμενος, συνάντησαν στην είσοδο προς την έξοδο τους, άτομο μεγαλύτερο σε ηλικία- περίπου 35 με 45ετων- με full face τους προμήθευσε με τις φωτοβολίδες, μολώτοφ, τις πέτρες, υλικά κρυμμένα στο πάρκινγκ δίπλα στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» και μοιράστηκαν στους χούλιγκαν, εντολή να επιτεθούν στους αστυνομικούς. Ο «καθοδηγητής» απέρριψε μολώτοφ ως σύνθημα για την έναρξη της επίθεσης, στα στοιχεία του οποίου ενδέχεται να εκδοθεί το επόμενο διάστημα ένταλμα σύλληψης.

Στην ομολογία του περιγράφει ότι βρέθηκε μαζι με τους υπόλοιπους, σε απόσταση από τη διμοιρία, ο ίδιος απέρριψε τη φωτοβολίδα και την είδε να χτυπάει στο οδόστρωμα και να εκτινάσσεται στο μηρό του αστυνομικού, ο οποίος αρχικά γονάτισε και στη συνέχεια κινήθηκε προς τα πίσω όπου έπεσε στο οδόστρωμα προς το σημείο όπου είχαν σταθμεύει οι κλούβες.

Αμέσως μετά την επίθεση επέστρεψαν όλοι μαζί στο γήπεδο όπου ενημέρωναν τους υπόλοιπους στις κερκίδες στο πέταλο οτι έξω από το γήπεδο ενεπλάκησαν σε επεισόδια και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς.

Οι οργανωμένοι βρέθηκαν μεσα στους 424 και οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Μεταγωγών μεταξύ των οποίων ο 18χρονος τον οποίο “έδειξαν” στις καταθέσεις τους οι υπόλοιποι συνδεσμίτες. Το βράδυ του Σαββάτου (09/12) κι ενω ειχε ολοκληρωθεί η διαδικασία λήψης δειγμάτων σε σύγκριση DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο 18χρονος καθως επίσης αλλα περίπου 15ατομα προσήχθησαν σε εξέταση για τα έκτροπα στο κλειστό “Μελίνας Μερκούρη” και τον τραυματισμό του Υπαρχιφύλακα της ΥΑΤ.

Με ποινική δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί αθλητικής βίας, κατοχή και χρήση εκρηκτικών, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του Υπαρχιφύλακα της ΥΑΤ και επιθέσεις κατά αστυνομικών της διμοιρίας, ο 18χρονος παραπέμφθηκε (12/12) και πρόκειται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. Στη δικογραφία, σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr, περιλαμβάνονται και άλλα πρόσωπα τα οποία προσδιορίσθηκαν στην οργανωμένη επίθεση κατά των αστυνομικών διμοιριών σε Μέτρα Τάξης, στο κλειστό “Μελίνα Μερκούρη” στου Ρέντη, στα οποία πρόκειται να αποδοθούν κατηγορίες για τις πράξεις τους κατά περίπτωση.