“Δείχνουν” ηθικούς αυτουργούς για τις επιθέσεις των οργανωμένων της “Θ7”- «Έχουμε πολεμο κ@@@@@@@@ θα σας βρούνε όλους κρύους»

Με ονόματα και διευθύνσεις, μάρτυρες φέρονται να κατονομαζουν τους εμπλεκομένους με αρχηγικό ρόλο σε οπαδικά επεισόδια του Ολυμπιακού, στη δικογραφία της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας

Η δικογραφία που έχει συντάξεις η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για τους οργανωμένους χούλιγκαν με δράση εγκληματικής οργάνωσης, έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Βασικός Ανακριτής της υπόθεσης ορίστηκε ο 9ος τακτικός Ανακριτής Παναγιώτης Τζιούφας και επίκουρες η 22η Ανακρίτρια Αρετή Δημητρακοπούλου και η 17η Ανακρίτρια Αγγελική Λιάκουρη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αντιμετώπισης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας, «οι χούλιγκανς που αυτοαποκαλούνται οργανωμένοι, έχουν συγκροτήσει επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση οργάνωση αποτελούμενη από περισσότερα των τριών πρόσωπα, που επιδιώκει τη συστηματική τέλεση περισσότερων κακουργημάτων και πλημμελημάτων και κυρίως εκρήξεων και εμπρησμών, κατασκευής και κατοχής εμπρηστικών και εκρηκτικών υλών, βομβών, ανθρωποκτονιών τετελεσμένων, επικίνδυνων σωματικών βλαβών, κλοπών, ληστειών, εκβιάσεων…» και τους αποδίδεται κατηγορία για σύσταση της εγκληματικής οργάνωσης. Ενώ παραθέτει εισαγωγικά στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης οτι «Η λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης, έχει εσωτερική διάρθρωση και σαφή ιεραρχική δομή ενώ τα μέλη της έχουν καθορισμένους ρόλους…».

Αναφορικά με τη δομή της αναφέρεται οτι «περιλαμβάνει τα ηγετικά μέλη που αναγνωρίζονται ως επικεφαλής της Θύρας 7, οι λεγόμενοι “μεγάλοι” και οι αποκαλούμενοι “μικροί” οι οποίοι υποτάσσονται πλήρως στα ανώτερα μέλη για την πραγματοποίηση των επιθέσεων…» ενώ εκτιμάται ότι η εγκληματική οργάνωση «διευθύνεται συγκεκριμένα και σε ανώτατο επίπεδο από μέλη της διοίκησης ή στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός… και χωρίς τη συμμετοχή και την υψηλή προστασία (μελών διοίκησης και στελεχών της ΠΑΕ) τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δεν θα είχαν την καθολική και αδιαμφισβήτητη αποδοχή και υπακοή των κατώτερων μελών και κατά συνέπεια η εγκληματική οργάνωση δεν θα υπήρχε ή θα είχε περιορισμένο εύρος και δράση…».

Από τούς συλληφθέντες, σύμφωνα με πληροφορίες του Nantiareport.gr τρεις αναφέρονται ως προστατευόμενοι μάρτυρες. Μεταξύ όλων των άλλων, γίνεται αναφορά σε ανώνυμη πληροφορία (18/02) δυόμιση μήνες μετά τη δολοφονία του Υπαρχιφύλακα της ΥΑΤ Γιώργου Λυγγερίδη, και αποστολή usb , με βιντεοληπτικό υλικό 15αρχείων .

Οπως διακριβώθηκε κατά την ανάλυση του υλικού ως πειστήριο, εχει ταυτοποιηθεί ομάδα 34ατόμων οργανωμένοι της “Θύρας7”, έξω από το γήπεδο «Γ.Καραϊσκάκης», όπου και παρέμειναν περίπου μία ώρα. Από εκεί, φόρτωσαν φωτοβολίδες ναυτικές και χειρός, καθως επίσης μολότοφ. Όπως σημειώνεται, δύο από τα αναφερόμενα ως ηγετικά στελέχη της οργάνωσης οι Μ.Χ. και Π. Κ., έδωσαν εντολή σε τρία συγκεκριμένα πρόσωπα να εφοδιασθούν με βενζίνη, και ένας έστειλε οργανωμένο στο σπίτι του για να πάει δυναμίτες.

«Άρχικά κινήθηκαν κατά μήκος της οδού Καραολή και Δημητρίου, έστριψαν δεξιά επί της οδού Πειραιώς, μέχρι το σημείο της εθνικής οδού και εν συνεχεία εισήλθαν αριστερά εντός της λεωφόρου Κηφισού όπου εξήλθαν στην έξοδο δεξιά για Άγιο Ιωάννη Ρέντη, φτάνοντας στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη περί την 19:45 ώρα».

Απο τις εξετάσεις των πειστηρίων, από το 7ο Τμήμα Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, διακρίνεται το πέταλο στο κλειστό γήπεδο “Μελίνα Μερκούρη” στου Ρέντη, όπου εχουν θέσεις οι οργανωμένοι οπαδοί. Κατα την εξέλιξη του αγώνα, κατόπιν εντολών δύο ατόμων, βγαίνουν στον εξωτερικό χώρο προκειμένου να επιτεθούν στους αστυνομικούς.

Οπως εχει ταυτοποιηθεί ομάδα 34 ατόμων οργανωμένοι της “Θύρας7” έξω από το γήπεδο «Γ.Καραϊσκάκης», όπου και παρέμειναν περίπου μία ώρα. Από εκεί, έξω από το γήπεδο, φόρτωσαν πολεμοφόδια: φωτοβολίδες ναυτικές και χειρός, μολότοφ και τα μετέφεραν στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη. Μάλιστα, δύο από τα φερόμενα ως ηγετικά στελέχη της οργάνωσης οι Μ.Χ. και Π. Κ., έδωσαν εντολή σε τρία συγκεκριμένα πρόσωπα να εφοδιασθούν με βενζίνη, ενώ ένα από τα δύο στελέχη έστειλε άλλο μέλος στο σπίτι του για να πάρει δυναμίτες. Σημειώνεται ότι έχουν ταυτοποιηθεί και τα 34 άτομα που πήγαν στο Καραϊσκάκη, προπαρασκευάζοντας τα επεισόδια που είχαν σχεδιάσει και αποφασίσει να προκαλέσουν.

«Σχετικά με τις επιθέσεις των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, έχει καταγραφεί μέρος αυτών, πολύ όμως λόγω χαμηλής ευκρίνειας του βίντεοληπτικού υλικού δεν ήταν δυνατή η περαιτέρω αξιοποίηση του, ενώ δεν εντοπίστηκε βίντεοληπτικό υλικό που να καταγράφει τη στιγμή που ο παθών πλήττεται από την φωτοβολίδα».

Όπως αποδίδεται «οι Ιωσήφ Αντιζάς, Δημήτρης Μοιρώτσος αλλά και ο μετέπειτα δολοφονηθείς Βασίλης Ρουμπέτης, εισέρχονταν στους αγωνιστικούς χώρους ως SLO της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δυνάμει διαπιστεύσεώς τους από τη διοργανώτρια Αρχή (Super league), κατόπιν σχετικού αιτήματος της ίδια της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που υπογράφονται από τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο αυτής, Δημήτριο Αγραφιώτη…».

«Η διαπίστευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο μαρτυρά άμεση σχέση του διαπιστευμένου προσώπου με την ομάδα που του χορηγεί τη διαπίστευση», σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Με αναφορά και στα επεισόδια που έγιναν στον στάδιο Καραϊσκάκη πριν ένα  χρόνο (23/04/μ 2023) κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ολυμπιακός – ΑΕΚ για την πέμπτη αγωνιστική των play off, όταν δυσαρεστημένοι οπαδοί του Ολυμπιακού προκάλεσαν τη διακοπή του αγώνα απορρίπτοντας μπάλες στον αγωνιστικό χώρο, σημειώνεται ότι «Το ίδιο μάλιστα έπρατταν και οι πρόεδρος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ευάγγελος Μαρινάκης και Κωνσταντίνος Καραπαπάς που βρισκόντουσαν στο γήπεδο και παρακολουθούσαν τον αγώνα».

Μετά τη διακοπή του αγώνα στον αγωνιστικό χώρο εισήλθαν αστυνομικές δυνάμεις για να προστατεύσουν την αποστολή της ΑΕΚ που αποχωρούσε προς τα αποδυτήρια, ενώ από τις κερκίδες vip απέρριπταν αντικείμενα. «Τότε ο Ιωσήφ Αντιζάς έκανε σήμα στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που βρισκόντουσαν στις κερκίδες των “θυρών 6” και “7” να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο για να προκαλέσουν επεισόδια σε βάρος της αστυνομικής δύναμης».

Σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι παρόμοιο περιστατικό συνέβη και στο στάδιο του Βόλου, στον αγώνα μεταξύ του Βόλου και του Ολυμπιακού όταν κατά τη διάρκεια των καθυστερήσεων, ακυρώθηκε το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού. «Τότε ο Ιωσήφ Αντιζάς, αφού προηγουμένως συνομίλησε με τον επίσης ευρισκόμενο στο γήπεδο αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, έδωσε το σύνθημα για την έναρξη των επεισοδίων ενώ σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων, φρόντισε να ανοίξει και η πόρτα μεταξύ της κερκίδας στην οποία βρίσκονταν οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του αγωνιστικού χώρου, ώστε να διευκολυνθεί η είσοδος σε αυτόν».

Επίσης από τις καταθέσεις, τα ηγετικά μέλη της “Θύρας 7” που αποδίδονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, λάμβαναν από την ΠΑΕ Ολυμπιακός προσκλήσεις για δωρεάν είσοδο στο γήπεδο, τις οποίες στη συνέχεια είτε μοίραζαν στα κατώτερα μέλη, είτε τις πωλούσαν στην τιμή που όριζαν οι ίδιοι. «Επίσης μπορούσα και προμηθεύονταν μαζικά εισιτήρια τα οποία στη συνέχει πωλούσαν έξω από τα γήπεδα Καραϊσκάκης και ΣΕΦ σε τιμή ανώτερη της αναγραφομένης».

Επισης, σισημαίνεται οτι «Όταν τέτοια εισιτήρια διατίθενται και σε μη μέλη αναγνωρισμένων λεσχών και μέσω της αδικαιολόγητης, παράνομης και ανεξέλεγκτης μαζικής διάθεσής τους και προσκλήσεων σε ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και της εν συνεχεία μεταπώλησής τους με “καπέλο” ή σε τιμή ανώτερη της αναγραφόμενης, τα μέλη αυτά χρηματοδοτούντο εμμέσως από όποιον τους παρείχε τα εισιτήρια και τις προσκλήσεις», καθως αποδίδεται δομή εγκληματικής οργάνωσης ως προϋπόθεση τίθεται η απόδοση του οικονομικού οφέλους.

Σημειώνεται ότι «αξιοπρόσεκτο τυγχάνει και το γεγονός ότι κάποια από τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνδέονται με τον Ολυμπιακό και με εργασιακή σχέση, ενώ άλλα είτε έχουν προσληφθεί σχετικά πρόσφατα και εργάζονται ( ενίοτε και χωρίς να παρέχουν πραγματική εργασία), είτε έχουν απασχοληθεί στο παρελθόν στον Δήμο Πειραιά, του οποίου ο δήμαρχος, Ιωάννης Μώραλης είναι και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Πιο συγκεκριμένα όπως προκύπτει από την Εργάνη, ο Ιωσήφ Αντιζάς εργάζεται από το 2018 στο RED STORE ΘΡΥΛΙΚΑ ΔΩΡΑ MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ που είναι το επίσημο κατάστημα boutique της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενώ παλαιότερα είχε εργασθεί επί δίμηνο και στον δήμο Πειραιά. Ο Θ.Π. εργάζεται από τον Ιούνιο του 2022 στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενός από τον Φεβρουάριο του 2012 έως τον Μάιο του 2022 εργαζόταν στον Δήμο Πειραιά. Οι Δημήτρης Μοιρώτσος και Πέτρος Κιάτος, προσλήφθηκαν την 1/6/2022 στον Δήμο Πειραιά όπου εξακολουθούν να εργάζονται. Οι Μάριος Χανδρινός και Ιωάννης Χαλκίδης εργάστηκαν στον Δήμο Πειραιά κατά το χρονικό διάστημα από 20/4/2023 έως 19/6/2023. Τέλος ο Μπογκτά Χόλπμαν εργαζόταν στο αθλητικό σωματείο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (δηλαδή στον ερασιτέχνη) από 6/4/2020 έως 7/12/2023 (δηλαδή μέχρι και την ημέρα κατά την οποία έλαβαν χώρα τα επεισόδια στα οποία τραυματίστηκε θανάσιμα ο υπαρχιφύλακας Λυγγερίδης Γεώργιος)».

«Έχουμε πόλεμο κωλόμπατσοι, θα σας σκοτώσουμε όλους», «Νέα Σμύρνη σας χρειάζεται ξανά», «θα σας βρούνε όλους κρύους»

Στην ανάλυση των ενεργειών που αποδίδονται στους οργανωμένους ως εγκληματική οργάνωση, αναφέρονται οι φράσεις «Έχουμε πόλεμο κωλόμπατσοι, θα σας σκοτώσουμε όλους», «Νέα Σμύρνη σας χρειάζεται ξανά», «θα σας βρούνε όλους κρύους» καθώς έχουν καταγραφεί σε βιιντεοληπτικό υλικό, το βράδυ της επίθεση χούλιγκαν σε διμοιρία της ΥΑΤ κσι το βαρύτατο τραυματισμό του Υπαρχιφύλακα της ΥΑΤ Γιώργου Λυγγερίδη ο οποίος κατέληξε μετά από νοσηλεία, σε Μέτρα Τάξης εξωτερικά του γηπεδου «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται νόμιμες συνακροάσεις μετά την δολοφονία του Υπαρχιφύλακα της ΥΑΤ  μεταξύ του προφυλακισμένου ως φυσικού αυτουργού  και του φίλου του.

«ΦΙΛΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ»: Και ευθεία βολή ε; Μπαμ.

«ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ»: Ναι.

«ΦΙΛΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ»: Και όποιον πάρει ο χάρος..

«ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ»: Τα πήγανε δέκα άτομα εκεί τα άδειασαν όλα. Εδώ ρε μ@@@@@ είχανε σαράντα δυναμίτες ΑΚ. Δεν ήταν μόνο ναυτικές ήταν πολλά τα πράγματα εκείνη την ημέρα. Ξέρεις τι είναι να φας σαράντα δυναμίτες τώρα;

«ΦΙΛΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ»: Πήγανε για θάνατο δηλαδή; Πήγαν να σκοτώσουν;

«ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ»: Ναι. Πήγαν να γ@@@@@@@@ τα ΜΑΤ. Και ήταν λίγα τα ΜΑΤ.

Αναφορικά με το ρόλο του ηγετικού στελέχους της “Θύρας 7”, πρώτος εκ των συλληφθέντων κατηγορουμένων, «Σύμφωνα με την εντολή του μόλις αυτός θα έριχνε την πρώτη μολότοφ, τότε οι υπόλοιποι θα ξεκινούσαν να εκτοξεύουν τα αντικείμενα με τα οποία είχαν εφοδιαστεί κατά των αστυνομικών».

Για τον επίσης συλληφθέντα “μάνατζερ τράπερ” ο οποίος υποστήριξε στην απολογία του ότι «έδωσε ένα πανό και στη συνέχεια έφυγε από το γήπεδο» οι κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει «στο βιντεοληπτικό υλικό φαίνεται το ηγετικό στέλεχος της Θύρας 7 να βρίσκεται στο παρκέ του γηπέδου και να συνομιλεί με τον μάνατζερ. Στη συνέχεια ο τελευταίος, πληκτρολογεί για αρκετά δευτερόλεπτα στο κινητό του και αμέσως μετά βγαίνει από την πλαϊνή θύρα. Λίγο μετά λαμβάνουν χώρα οι επιθέσεις…»

H εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προχώρησε στην άσκηση ποινικών διώξεων – δώδεκα κακουργήματα και σωρεία πλημμεληματικών πράξεων- κατά των 67συλληφθέντων εκ των οποίων ενας ανήλικος, ενώ η δικογραφία που έχει σχηματιστεί αφορά περίπου 160 άτομα εκ των οποίων 15 κατηγορούμενοι είναι κάτω των 18ετων. Το βασικό κατηγορητηριο αφορά τη δολοφονική επίθεση κατά του Υπαρχιφύλακα Γιώργου Λυγγερίδη.