Προφυλάκιση για τον Βασίλη Γκουρούση αποφάσισαν Ανακριτής και Εισαγγελέας

Δεν έπεισε στον υπερασπιστικό του ισχυρισμό ο 58χρονος Βασίλης Γκουρούσης κατά την απολογία του ενώπιον του Ανακριτή, κατηγορούμενος για τη διάρρηξη σε τέσσερις θυρίδες και μια απόπειρα διάρρηξης και άκουσε απόφαση προσωρινής κράτησης

Ο υπερασπιστικός ισχυρισμός του απολογούμενου Βασίλη Γκουρούση, ενώπιον του 12ου τακτικού Ανακριτή (26/03- 13.40) δεν έπεισε τους Δικαστές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος κατέθεσε στον Ανακριτή απολογητικό υπόμνημα, αρνούμενος τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί με άσκηση ποινική σε βάρος του δίωξης, για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση, απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ ζήτησε τον ορισμό τεχνικού συμβούλου. Φέρεται στον υπερασπιστικό του ισχυρισμό ο 58χρονος κατηγορούμενος, να επιχειρήσει να αποδομήσει το στοιχείο του γενετικού υλικού που εντοπίζεται σε μία από τις θυρίδες, ωστόσο τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην ποινική δικογραφία σε βάρος του, κρίθηκαν ισχυρά ώστε από κοινού Ανακριτής και Εισαγγελέας να αποφανθούν την προσωρινή του κράτηση.

Στο Ανακριτικό γραφείο μετέβη και η σύζυγός του, αισθητικός Τέτα Καμπουρέλη η οποία κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του Βασίλη Γκουρούση.