Οι επισκέψεις στις θυρίδες και το ποινικό μητρώο τον κατέδειξαν για την υπεξαίρεση και ο ιδρώτας τον ταυτοποίησε ως δράστη

Ο υπερασπιστικός ισχυρισμός ενώπιον του Ανακριτή από τον 58χρονο Βασίλη Γκουρούση, με την ιδιότητα του κατηγορούμενου θα κρίνουν την ποινική του μεταχείριση μετά την ποινική δίωξη που του άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών

Στις 14.00 το μεσημέρι (26/03) ο Βασίλης Γκουρούσης θα οδηγηθεί ενώπιον του 12ου τακτικού Ανακριτή για να απολογηθεί επί της ποινικής σε βάρος του δίωξης που άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Νίκος Ορνεράκης, για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής κατ’ εξακολούθηση, απείθεια και παράνομη κατοχή όπλων -μαχαίρια- για τέσσερις διαρρήξεις σε θυρίδες και μια απόπειρα διάρρηξης σε θυρίδα στο ίδιο υποκατάστημα του Ψυχικού.

Από τις έρευνες που ακολούθησαν της καταγγελίας, οι Αστυνομικοί αναζήτησαν υλικό από τις κάμερες του υποκαταστήματος- ωστόσο λόγω προσωπικών δεδομένων είχε περιορισμένο χρόνο ανάκτησης- καθώς και το βιβλίο επισκεπτών της τράπεζας αντίγραφα προκειμένου να εξετάσουν και να αντιπαραβάλουν ονόματα ιδιοκτητών θυρίδων και επισκεπτών στην αίθουσα με τις θυρίδες. Οι ιχνηλάτες της ΔΕΕ, μεταξύ άλλων ευρημάτων εντόπισαν στο εσωτερικό κυτίο θυρίδας που ανήκε στην Μ.Γ. η οποία είχε καταγγείλει την κλοπή, στις 13 Νοεμβρίου 2020, ίχνος DNA από ιδρώτα που στη συνέχεια ταυτοποιήθηκε με το δείγμα DNA που έδωσε ο 58χρονος Βασίλης Γκουρούσης. Όπως εξακριβώθηκε η παραβίαση στις τέσσερις θυρίδες και μια ακόμα απόπειρα σε θυρίδα η κάτοχος της οποίας είχε αποβιώσει το 2018, έγινε με κοινό κατσαβίδι σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα, ο οποίος κατέθεσε για την υπόθεση.

Οι αστυνομικοί τοποθετούν χρονικά την παραβίαση των θυρίδων τον περασμένο Αύγουστο (2020). Όπως διαπίστωσαν κατά την εξακρίβωση των στοιχείων των ιδιοκτητών 1.500 θυρίδων στο υποκατάστημα της τράπεζας στο Ψυχικό, μια εκ των θυριδων είχε ανοιχτεί στο όνομα του γιου του Βασίλη Γκουρούση με πληρεξούσιο. Στα πειστήρια που περιλαμβάνονται στη δικογραφία αναφέρονται μεταξύ άλλων δυο επισκέψεις του Βασίλη Γκουρούση στο υποκατάστημα της τράπεζας στο Ψυχικό,  μετά τις 5 Οκτωβρίου 2020, ωστόσο από το βιβλίο επισκεπτών προκύπτουν τρεις ακόμα επισκέψεις του, καθώς λόγω διατάξεων Προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν διατηρείται αρχείο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.  Στο βιντεοληπτικό υλικό που έχει διατεθεί στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής από το υποκατάστημα της τράπεζας στο Ψυχικό έχουν “δει” δυο επισκέψεις του Βασίλη Γκουρούση συνολικής διάρκειας 22λεπτών.

Πρόκειται για επίσκεψη, αργά το μεσημέρι της 21ης Οκτωβρίου 2020 κατά την οποία φορούσε καπέλο τζόκει και μάσκα υγειονομικής προστασίας, κρατούσε χαρτοφύλακα και τα χέρια του ήταν καλυμμένα με γάντια μιας χρήσης,  επισκέφτηκεστις θυρίδες και πραγματοποίησε τραπεζική συναλλαγή πριν αποχωρήσει με δίκυκλο. Την επόμενη ημέρα νωρίςτο πρωί, στις 22 Οκτωβρίου 2020, ο Βασίλης Γκουρούσης επισκέφτηκε και πάλι το τραπεζικό υποκατάστημα. Στις θυρίδες, παρέμεινε μόνος του για 9 και 13 λεπτά αντίστοιχα ενώ στη δεύτερη μετάβασή του στην τράπεζα του Ψυχικού εξερχόμενος είχε καλύψει με το μαύρο μπουφάν που φορούσε την τσάντα μεγάλου μεγέθους μεταφοράς laptop στο δεξί του χέρι, με την κίνησή του να κρίνεται ύποπτη, καθώς ήταν στρεσαρισμένος και ευδιάκριτα νευρικός.

Κατά την εξακρίβωση των στοιχείων του από το κλιμάκιο της Ασφάλειας ο Βασίλης Γκουρούσης προέκυψε σεσημασμένος και από το 1980 ειχε σε βάρος του καταδικαστικές αποφάσεις και ποινές κάθειρξης για ποινικά αδικήματα. Στις αρχές του 1980 είχε συλληφθεί μαζί με τρία ακόμη άτομα για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία και τον επόμενο χρόνο (1981) για καταδικαστεί για παράβαση του ΚΟΚ. Σχεδόν είκοσι χρόνια μετά, το 1999 είχε λάβει περιοριστικά μέτρα μετά την απολογία του σε Ανακριτή με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, κλοπών και απάτης κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, καθώς επίσης και το 2016 του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι μετά την απολογία του σε Ανακριτή, εμφάνισης στο ΑΤ και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, καθώς κατηγορήθηκε για κακουργηματική υπεξαίρεση. Ενώ το 2018 συνελήφθη από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης . Προηγουμένως, τον Ιανουαρίου του 2006 και δύο χρόνια αργότερα, το Μάιο του 2008 είχε συλληφθεί για παράβαση του Νόμου περί Παιγνίων ενώ το 2013 συνελήφθη από αστυνομικούς του ΤΑ Χαλανδρίου καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση 15 μηνών για μη απόδοση εισφορών. Επίσης το 2016 είχε υποβληθεί σε βάρος του μήνυση από ιδιώτη για το αδίκημα της απλής σωματικής βλάβης και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας .

Όπως επισημαίνουν ασφαλείς πηγές στο NantiaReport.gr με δεδομένο ότι παρά τις έρευνες  οικία και τις επιχειρήσεις της συζύγου του 58χρονου Τέτας Καμπουρέλη, δεν έχουν εντοπισθεί τα τιμαλφή και τα κοσμήματα από τις παραβιασμένες θυρίδες, εξετάζεται η εμπλοκή δεύτερου ατόμου ως συνεργός σε εκποίηση των κλοπιμαίων, ως κλεπταποδόχο, τον οποίο αναζητούν. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης του NantiaReport.gr αποδίδουν ως ύποπτο ύποπτο που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές και διατηρεί σχέσεις με την κοσμική Αθήνα. Εκτιμάται ότι εφόσον προκύψουν αδιάσειστα στοιχεία ενοχής οι αστυνομικοί που ερευνούν την υιοθέτησε θα προχωρήσουν σε συλλήψεις, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν προκύψει αξιοποιήσιμα ευρήματα. Ενώ και σε έλεγχο τόσο στη θυρίδα στο κατάστημα τράπεζας στο Ψυχικό όσο και σε θυρίδα σε κατάστημα της Eurobank στο Νέο Ψυχικό, οι οποίες εδρεύουν σε μικρή απόσταση από την επιχείρηση περιποίησης άκρων της Τέτας Καμπουρέλη, και οι δυο ήταν κενές περιεχομένου. Ωστόσο στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι τουλάχιστον μια πελάτισσα της Τέτας Καμπουρέλη περιλαμβάνεται στα θύματα που κατήγγειλαν παραβίαση θυρίδας και κλοπή από την τράπεζα του Ψυχικού, με την αισθητικό να το αρνείται.

Με λακωνική τους δήλωση, οι συνήγοροι του 58χρονου Βασίλη Γκουρούση, επισημαίνουν, «Οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορουμένου στον οποίο ασκήθηκε σήμερα 23/03/2021 Ποινική Δίωξη για την κλοπή των θυριδών στην τράπεζα Alpha Bank, Αντώνης Βουλγαράκης και Βασίλης Σερεμέτης, αφού λάβαμε αντίγραφα της δικογραφίας και επισκεφθήκαμε τον εντολέα μας, δηλώνουμε τα κάτωθι: Ο κατηγορούμενος αρνείται την κατηγορία και διαμαρτύρεται έντονα για την διαπόμπευση του ιδίου και της οικογένειας του. Η απολογία του ενώπιον του κ. Ανακριτή θα τοποθετήσει την υπόθεση στην πραγματική της βάση. Μέχρι τότε παρακαλούνται όλοι να σεβαστούν το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου ως κατάκτηση του νομικού μας πολιτισμού και να διατηρήσουμε άπαντες την εμπιστοσύνη μας στον αρμόδιο Θεσμό, την Δικαιοσύνη».