Ποινική Δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης στον Μένανδρο Φουρθιώτη και τους δύο για τις ένοπλες επιθέσεις

Αντιμέτωπος με την κακουργηματική κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης είναι αντιμέτωπος ο Μένανδρος Φουρθιώτης και οι δύο για τις ένοπλες επιθέσεις, σύμφωνα με το διαβιβαστικό στην ποινική δικογραφία που τους παρέπεμψε η Δίωξη Εκβιαστών

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Μένανδρος Φουρθιώτης παραπέμπεται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης (σύμφωνα με το 187 του ΠΚ) και ηθική αυτουργία σε έκρηξη, ενώ οι δύο παραπέμπονται επιπλέον με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας για τα πυρά σε βάρος των Αστυνομικών της ΔΙΑΣ στην καταδίωξης της Νέας Ερυθραίας (16/04).

Στο πλαίσιο της έρευνας από την τη Δίωξη Εκβιαστών της ΔΑΑ, κατασχέθηκε στην κατοχή του Μένανδρου Φουρθιώτη “Πακιστανικό” κινητό τηλέφωνο, το οποίο εξετάζεται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΔΕΕ, και φέρεται να χρησιμοποιούσε στις τηλεφωνικές του επικοινωνίες με τους δύο συλληφθέντες και συγκατηγορούμενούς του στην ίδια υπόθεση. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, προέκυψε ότι ο Μένανδρος Φουρθιώτης, είχε συνομιλίες με τους δύο κακοποιούς ενώ έχουν γίνει και άλλες επικοινωνίες από την ίδια σύνδεση και υπάρχουν αποστολές μηνυμάτων μεταξύ των τριών, πριν την επίθεση με kalashnikov στο κενό κουβούκλιο επί της οδού Ρόδων (16/04), και την έκρηξη ΑΕΜ εξωτερικά της οικίας του στο Διόνυσο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr, φέρονται οι δύο να έχουν ομολογήσει ότι έλαβαν από €20.000 χρήματα για τις δύο επιθέσεις, ενώ έχει προκύψει ότι είχαν οργανώσει και προσχεδιάσει τις δύο ενέργειες ώστε να προκύπτει κίνδυνος ζωής , όπως κατήγγειλε στην συνέχεια ο Μένανδρος Φουθιώτης, ώστε να λάβει πίσω την αστυνομική συνοδεία που του είχε αφαιρεθεί. Στο πλαίσιο της έρευνας, οι Αστυνομικοί της Δίωξης Εκβιαστών, ταυτοποίησαν και το όχημα με το οποίοι από κοινού οι Γ.Π και Π.Σ είχαν μεταβεί επί της οδού Ρόδων στο Διόνυσο και ενήργησαν πυρά εξωτερικά της οικίας στο Διόνυσο.

Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι οι τρεις συλληφθέντες αρνούνται ότι οργάνωσαν και προσχεδίασαν τις δύο επιθέσεις στην οικία του Μέναδρου Φουρθιώτη. Στο πλαίσιο της έρευνας από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής προέκυψε εμπλοκή και για τον αδελφό ενός εκ των δύο συλληφθέντων ο οποίος και τους παρείχε συνδρομή στην απόκρυψη του δικύκλου στο οποίο επέβαιναν στα ένοπλα επεισόδια στα βόρεια προάστια τα οποία ερευνώνται.