Νεα Ερυθραία: Πυρά από αναβάτες δικύκλου, σε βάρος πληρώματος της Άμεσης Δράσης

Το δίκυκλο μεγάλου κυβισμού χωρίς διακριτικά εντοπίσθηκε από πλήρωμα της Άμεσης Δράσης και ακολούθησε καταδίωξη από τη γέφυρα Βαρυμπόμπης όταν δέχθηκαν τύφλα πυρά από το συνοδό αναβάτη

Πλήρωμα της Άμεσης Δράσης από τη ΔΙΑΣ Αγίου Στεφάνου με διάθεση Βορειοανατολικής (16/04-01.10), εντόπισε μαύρο δίκυκλο Yamaha XTX. με δύο επιβαίνοντες και η παρουσία τους κρίθηκε ύποπτη καθώς είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και άνευ πινακίδας κυκλοφορίας. Σε ακολουθία με ενημέρωση Κέντρου, σε όμορη κίνηση τα δίκυκλα της ΔΙΑΣ επί της Λ.Θησέως στη περιοχή της Ερυθραία, δέχθηκαν τύφλα πυρά απο το συνοδό του μεγάλου κυβισμού μαύρο Yamaha XTX με τα υπηρεσιακά δίκυκλα να ανακόπτουν πορεία και τον οδηγό του υπόπτου δικύκλου να αναπτύσσει ταχύτητα.

Ο χώρος αποκλείστηκε (16/04, από 01.30- 02.30) από την οδό Ισμήνη μέχρι την οδό Φανός στην ενώ μετέβησαν κλιμάκια της ΔΕΕ καθώς ενημερώθηκε η Ασφάλεια, με διενέργεια αυτοψίας και περισυλλογή των πειστηρίων καθώς σχηματίσθηκε δικογραφία και διεξάγεται έρευνα και τους άγνωστους δράστες. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr από το χώρο τα κλιμάκια της ΔΕΕ  έχουν περισυλλέξει κάλυκες από πολεμικό τυφέκιο διαμετρήματος 7,62mm με τα ευρήματα να οδηγούν στον συμπέρασμα ότι οι δράστες είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση βάλλοντας σε αστικό ιστό ανάμεσα σε πολίτες κατά των εν κινήσει υπηρεσιακών δικύκλων των Αστυνομικών.

Από τα πυρά δεν προκλήθηκε τραυματισμός πολίτη ή πληρώματος της ΕΛΑΣ. Άμεσα διαβιβάστηκαν αναζητήσεις για το μαύρο δίκυκλο Yamaha XTX, μεγάλου κυβισμού προς τα πληρώματα βάρδιας, με την υπόδειξη σε περίπτωση που εντοπισθεί το ύποπτο δίκυκλο, τα πληρώματα με πλήρη μέτρα αυτοπροστασίας, να ακολουθήσουν το πρωτόκολλο ελέγχου υψηλού κινδύνου, καθώς τα άτομα φέρουν οπλισμό καί έχουν βάλλει πυρά κατά αστυνομικών.