Κρατείται στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών ο Μένανδρος Φουρθιώτης και τρείς ύποπτοι

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής στη διερεύνηση των καταγγελιών σε βάρος του Μένανδρου Φουρθιώτη καθώς του αποδίδεται ηθική αυτουργία, συνελήφθησαν επιπλέον τρία άτομα ενώ εξετάζεται ο προσδιορισμός των δραστών στις ένοπλες ενέργειες

Ενώπιον του Εισαγγελέα αναμένεται να παραπεμφθεί (28/04) ο Μένανδρος Φουρθιώτης καθώς και οι δύο συλληφθέντες από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, αντιμέτωπος με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην ένοπλη επίθεση εξωτερικά της οικίας του στο Διόνυσο, την οποία ο ίδιος κατήγγειλε, ως προσχεδιασμένη. Στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψαν στοιχεία εμπλοκής τους καθώς, κατά πληροφορίες του NantiaReport.gr, φέρεται ο Μένανδρος Φουρθιώτης να κατέθεσε €40.000 στους δύο σεσημασμένους να προβούν στα τυφλά πυρά με kalashnikov και να πυροδοτήσουν εμπρηστική κατασκευή εξωτερικά της οικίας του.

οι κάλυκες από το kalashnikov που βλήθηκαν στα τυφλά πυρά που ενήργησε άγνωστος εξωτερικά της οικίας του Μένανδρου Φουρθιώτη (16/04) από τη βαλλιστική ταυτοποιούνται με τους κάλυκες στην ένοπλη επίθεση (16/04) σε βάρος πληρώματος της ΔΙΑΣ κατά την καταδίωξη δικύκλου με δύο αναβάτες, στο ύψος της Νέας Ερυθραίας. Η ταυτοποίηση ενός εκ των δύο δραστών έγινε με ανίχνευσης DNA σε σακίδιο το οποίο είχαν απορρίψει κατά τη διαφυγή τους στο σημείο της συμπλοκής οι αναβάτες του δικύκλου καθώς έχει ποινικό μητρώο με εμπλοκή  σε ομάδα εκβιαστών με δράση στον Πειραιά και κατά το παρελθόν όπως έχουν καταθέσει στις απολογίες τους, είχαν απασχοληθεί ως προσωπικοί συνοδοί του Μέναδρου Φουρθιώτη .

Από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, σε έρευνα στην οικία του Μένανδρου Φουρθιώτη στο Διόνυσο και στο γραφείο του στον Τ/Σ όπου εργάζεται στα Μελίσσια, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κατασχεθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και πειστήρια, στο πλαίσιο προκαταρκτικής σε διερεύνηση όσων έχει καταγγείλει ο Κώστας Βαξεβάνης. Ο δημοσιογράφος- εκδότης υποστήριξε ότι ο Μένανδρος Φουρθιώτης εμπλέκεται σε «συμβόλαιο θανάτου» εναντίον του με τους δράστες να έχουν συμμετοχή στην ένοπλη επίθεση σε βάρος της ΔΙΑΣ στη Ν.Ερυθραία, καθώς επίσης ότι οι επιθέσεις στην οικία του ήταν προσχεδιασμένες.

Στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής κρατούνται ο Μένανδρος Φουρθιώτης καθώς προσήχθη και στενός συνεργάτης του και αδελφός ενός εκ των δύο συλληφθέντων ο οποίος και τους παρείχε συνδρομή στην απόκρυψη του δικύκλου στο οποίο επέβαιναν στα ένοπλα επεισόδια στα βόρεια προάστια τα οποία ερευνώνται. Το βράδυ της Μ.Τρίτης (27/04), ο δημοσιογράφος – εκδότης Κώστας Βαξεβάνης έδωσε κατάθεση επαναλαμβάνοντας όσα είχε καταγγείλει δημόσια, αποδίδοντας ηθική αυτουργία στο Μένανδρο Φουρθιώτη, για ένοπλη επίθεση εναντίον του.