Διόνυσος: Με πολεμικό τυφέκιο ριπές εξωτερικα της οικίας του Μένανδρου Φουρθιώτη

Ένοπλη επίθεση με ριπές πολεμικού τυφεκίου, στο ύψος της παροπλισμένης σκοπιάς, εξωτερικά της οικίας του Μένανδρου Γεώργιου Φουρθιώτη στο Διόνυσο ενώ βρισκόταν στο εσωτερικό και είχε τηλεφωνική επικοινωνία με συνεργάτη του

Κατήγγειλε ένοπλη επίθεση με ριπές Kalashnikov (16/04-22.30) εξωτερικά της οικίας του, στην οδό Ρόδων στην περιοχή του Διονύσου, ο Μένανδρος Γεώργιος Φουρθιώτης. Στο χώρο μετέβησαν πληρώματα της Άμεσης Δράσης και από την πρώτη αυτοψία περισυνέλλεξαν 9 κάλυκες πολεμικού τυφεκίου, ενώ το παροπλισμένο φυλάκιο εξωτερικά της οικίας, έχει υποστεί φθορές.

Το καταγραφικό κύκλωμα που διαθέτει εξωτερικά ο χώρος, έχει αποτυπώσει πεζό άτομο με μαύρα ρούχα και κουκούλα να προσεγγίζει την οικία του Μένανδρου Φουρθιώτη ενώ κρατάει με κομμάτι ύφασμα το πολεμικό τυφέκιο και ενεργεί ριπή προς το κενό φυλάκιο. Όπως αναφέρει στενός συνεργάτης του, στο όχημα του οποίου είχε σημειωθεί εμπρηστική επίθεση, ήταν σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, όταν ακούστηκε η ριπή και του φώναζε «Με σκοτώνουν!», και  τον ίδιο να τον προτρέπει να πέσει κάτω.

Ο Μένανδρος Γεώργιος Φουρθιώτης, πρόσφατα είχε έρθει σε αντιπαράθεση με την ΕΛ.ΑΣ καθώς όπως αποφάνθηκε το αρμόδιο Συμβούλιο, του είχε χορηγηθεί κατά παράβαση συνοδεία ενστόλων και μέσα της ΕΛΑΣ προς επιτήρηση της οικίας και του χώρου εργασίας του,  μέρος των οποίων αποσύρθηκαν με σχετική απόφαση. Ενώ άγνωστοι δράστες , όπως ο Μένανδρος Φουρθιώτης κατήγγειλε, είχαν πυροδοτήσει (13/08 2020-00.06) αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από γκαζάκια και μπιτόνια με βενζίνη στο κουβούκλιο εξωτερικά της μονοκατοικίας του .

Προανάκριση διενεργεί η Ασφάλειας Αττικής, προς εξακρίβωση των συνθηκών και τον προσδιορισμό του δράστη της επίθεσης .