Βρυξέλλες: Τελεί υπό κράτηση ο Γιάννης Λαγός- Δεν αποδέχτηκε την παράδοσή του

Υπό κράτηση τέθηκε ο Ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, ωστόσο όπως επισημαίνεται από την Εισαγγελία των Βρυξελλών, ο ίδιος, δεν αποδέχτηκε την παράδοσή του στις Ελληνικές Αρχές

Ανακρίθηκε σήμερα (28/04) από το ολλανδόφωνο Δικαστήριο των Βρυξελλώνο Ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, ο καταδικασμένος σε 13ετή κάθειρξη, και τέθηκε υπό κράτηση. Είχε προηγηθεί (27/04) η άρση της ασυλίας του, με συντριπτική πλειοψηφία από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εισαγγελίας Βρυξελλών, ο Γιάννης Λαγός συνελήφθη στις 27 Απριλίου στις Βρυξέλλες, κατόπιν ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, το οποίο εκδόθηκε κατά την εκτέλεση της απόφασης του Εφετείου Αθηνών του Οκτωβρίου 2020. Στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρεται ότι εντός 15 ημερών θα υπάρξει απόφαση σχετικά «με την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης» διευκρινίζοντας ότι «η ημερομηνία της ακρόασης δεν είναι ακόμη γνωστή και θα ανακοινωθεί αργότερα».

Οι Βελγικές Αρχές σε συνεργασία με την Interpol είχαν θέσει υπό επιτήρηση, επί τουλάχιστον τρεις ημέρες τον Ευρωβουλευτή. Από την έκδοση του Γιάννη Λαγού στην Ελλάδα, πρόκειται να μεταχθεί στις Φυλακές Δομοκού, προκειμένου να εκτίσει ποινή κάθειρξης που του έχει επιβληθεί.