Όταν οι υπογραφές Ανωτάτων Αξιωματικών σε διαταγές εκθέτουν την ΕΛ.ΑΣ, και η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ είναι ψευδής

Όταν η ΕΛ.ΑΣ ξέρει να αυτοδιαψεύδεται και να αυτοακυρώνεται με τις ανακοινώσεις που έχει εκδόσει η ΓΑΔΑ σε διάψευση δημοσιευμάτων βάσει των οποίων το Αρχηγείο του Σώματος αποφαίνεται σε ανάκληση διαταγών που φέρουν υπογραφές Ανωτάτων Αξιωματικών

Έχει πραγματικά ενδιαφέρον να παρακολουθεί κάνεις τις εξελίξεις σε διαπίστωση της αμετροέπειας που διέπει Ανώτατους Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ οι οποίοι βάζουν την υπογραφή τους και μόλις προκύψουν ευθύνες,  αποποιούνται των ευθυνών τους.

Τα δημοσιεύματα στον τύπο, έχουν αφετηρία ρεπορτάζ στην Espresso αναφορικά με τη διάθεση συνοδείας και μέσων της ΕΛΑΣ και ενα άγνωστο μέχρι τότε περιστατικό δήλωσης κλοπής όπλου από τον αστυνομικό συνοδό του τηλεπαρουσιαστή (και διαπιστευμένου αστυνομικού συντάκτη) Μένανδρου Φουρθιώτη. Ακολουθεί μήνυση από τους δικηγόρους του, για να αναστείλει τη δημοσίευση ρεπορτάζ για την αιτιολογική παράθεση χορήγησης της αστυνομικής συνοδείας του,  καθώς έχει ισχυριστεί ότι δέχεται απειλές απο την (εξαρθρωμένη ΤΟ από το 2003, με τότε Υπουργό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη) … «17Ν».

Τα δημοσιεύματα αναπαράγουν το γεγονός με επίκληση σε υπηρεσιακές διαταγές και έγγραφα και το Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής κατ εντολή του Αττικάρχη, εκδίδει (24/03) ανακοίνωση διάψευση στην οποία επισημαίνεται ότι, «Σχετικά με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο περί φύλαξης δημοσιογράφων, ενημερώνουμε ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Τα δημοσιεύματα συνέρχονται και τα πραγματικά γεγονότα και οι διαταγές της ΕΛΑΣ αποκαλύπτονται ενώ ο τηλεπαρουσιαστής (και διαπιστευμένος αστυνομικός συντάκτης) Μένανδρος Φουρθιώτης, υποβάλλει μηνύσεις και ζητάει συλλήψεις μέχρι και συνδικαλιστών αστυνομικών γιατί εξέδωσαν ανακοίνωση για την άσκοπη διάθεση των δυνάμεων και μέσων της ΕΛΑΣ.

Το απόγευμα της Τετάρτης (31/03) διέρρευσε η απόφαση της έκτακτης συνεδρίασης της αρμόδιας Επιτροπής της ΕΛ. ΑΣ μετά από παρέμβαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σύμφωνα με την οποία αποσύρονται οι τέσσερις αστυνομικοί ένα συνοδευτικό όχημα (BMW X5) και μία μοτοσικλέτα της ΕΛ.ΑΣ, που είχαν διατεθεί στη συνοδεία του τηλεπαρουσιαστή (και διαπιστευμένου αστυνομικού συντάκτη) Μένανδρου Φουρθιώτη, καθώς και η 24ωρη επιτήρηση της οικίας του.

Ύστερα από την παραπάνω εκτιμητική διαδικασία,  καταλήγουμε αβίαστα στο συμπέρασμα, η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ της 24ης Μαρτιου 2021, είναι ψευδής. Και δεν εκθέτει αποκλειστικά την Υπηρεσία αλλά την Ελληνική Αστυνομία  στο σύνολο του προσωπικού της και του θεσμού που υπηρετούν.

NantiaReport.gr Ποιος θα μας φυλάξει από τους Φύλακες;