Απόφαση Επιτροπής της ΕΛΑΣ για απόσυρση των συνοδών, μέσων και της επιτήρησης από το Μένανδρο Φουρθιώτη

Με ερώτημα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, προς τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, η αρμόδια Επιτροπή αποφάσισε την απόσυρση των συνοδών, των μέσων και τις επιτηρήσεις που είχε λάβει με αίτημά του από την ΕΛΑΣ ο Μένανδρος Φουρθιώτης

Με τηλεφωνικές επιλεκτικές ενημερώσεις διακινήθηκε η απόφαση της Επιτροπής για τη φύλαξη ευπαθών στόχων του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ (31/03) με την οποία αποφασίστηκε η απόσυρση των τεσσάρων αστυνομικών συνοδών από τη Διεύθυνση Επισήμων, του υπηρεσιακού οχήματος BMWx5 και ενός συνοδευτικού δικύκλου που είχαν διατεθεί από την Υπηρεσία κατόπιν αιτήματός του τηλεπαρουσιαστή (και διαπιστευμένου αστυνομικού συντάκτη) Μένανδρου- Γεώργιου Φουρθιώτη, καθώς και η 24ωρη επιτήρηση της οικίας του.

Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές προτάθηκε ως παρέμβαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος ζήτησε ενημέρωση από τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη, ως συνέπεια της έκτασης που έλαβε η δημοσιοποίηση της απόφασης από την ΕΛΑΣ, την οποία ακολούθως επιχείρησε να διαψεύσει(;) με ανακοίνωση που εξέδωσε κατ’ εντολή του Αττικάρχη η ΓΑΔΑ, για την διάθεσης αστυνομικών και μέσων της ΕΛΑΣ στον Μεάνδρο- Γεώργιο Φουρθιώτη. Το ερώτημα για το σύννομο της διαδικασίας διαβιβάστηκε προς την Επιτροπή για τη φύλαξη ευπαθών στόχων του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ η οποία συνεδρίασε εκτάκτως και εξέδωσε απόφαση απόσυρσης όλων των μέσων και του προσωπικού της ΕΛΑΣ από την φύλαξη του τηλεπαρουσιαστή (και διαπιστευμένου αστυνομικού συντάκτη).

Πηγές ενημέρωσης του NantiaReprot.gr, σημειώνουν ότι από την Υπηρεσία τους- Διεύθυνση Επισήμων και Ευπαθών Στόχων έχουν ήδη λάβει γνώση οι τέσσερις αστυνομικοί- συνοδοί, καθώς έγγραφο έχει διαβιβαστεί προς ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων Τμημάτων της Βορειοανατολικής Αττικής για την απόφαση απόσυρσης πληρωμάτων και μέσων από τη συνοδεία του τηλεπαρουσιαστή (και διαπιστευμένου αστυνομικού συντάκτη) Μένανδρου- Γεώργιου Φουρθιώτη, καθώς και τη διακοπή επιτήρησης της οικίας του, ως άμεσα εκτελεστή .

Ίσως ουσιαστικό ενδιαφέρον, όπως επισημαίνουν εκ των έσω της ΕΛΑΣ, να έχουν οι (αναμενόμενες και προβλέψιμες) αντιδράσεις του τηλεπαρουσιαστή (και διαπιστευμένου αστυνομικού συντάκτη) Μένανδρου- Γεώργιου Φουρθιώτη.

Είχε προηγηθεί δημοσίευση στην Espresso για τη συνοδεία που διέθεσε η ΕΛΑΣ, την κλοπή του υπηρεσιακού όπλου αστυνομικού συνοδού του και το αίτημά για 24ωρη επιτήρηση της οικίας και του τηλεοπτικού σταθμού και του ραδιοφώνου μέσα με τα οποία συνεργάζεται ο τηλεπαρουσιαστής (και διαπιστευμένος αστυνομικός συντάκτης) Μένανδρος- Γεώργιος Φουρθιώτης. Ακολούθησαν μηνύσεις που υπέβαλλε διαδοχικά, ενώ προσέφυγε σε προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα κατά της “Εστίας Επενδυτική”, ώστε να μην γίνεται αναφορά στο όνομά του, καθώς θεωρεί ότι “προσβάλλουν την προσωπικότητά του” τόσο η αναφορά στη συνοδεία του όσο και στις …. διευκολύνσεις που έχει λάβει. Ακολούθησαν οι δημοσιεύσεις από τον Αντιδήμαρχο Ραφήνας, Χρήστο Τσεμπέρη αναφορικά με τη διάθεση πληρωμάτων της ΕΛΑΣ και περιπολικών της ΔΑΒΑΑ σε 24ωρη επιτήρηση της οικίας και των εγκαταστάσεων του Τ/Σ με τον οποίο συνεργάζεται ο τηλεπαρουσιαστής (και διαπιστευμένος αστυνομικός συντάκτης) Μένανδρος Φουρθιώτης .

Το απόγευμα της Τρίτης (30/03) στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, τηλεπαρουσιαστής (και διαπιστευμένος αστυνομικός συντάκτης) Μένανδρος Φουρθιώτης υπέβαλλε μηνύσεις κατά των συνδικαλιστών Αστυνομικών της Βορειοανατολικής Αττικής, ύστερα από ανακοίνωση που εξέδωσαν με αιχμές προς την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ για τη φύλαξη του, και σήμερα (31/03) μηνύσεις υπέβαλε στον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χανίων Παύλο Πολάκη και τον Κώστα Βαξεβάνη. Σε αυτή την περίπτωση ζητά την αυτόφωρη σύλληψή τους, αλλά και σε ότι αφορά το Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ διενέργεια προανακριτικής σε βάρος του γιατί σχολίασε την διάθεση αστυνομικών που έλαβε από την ΕΛΑΣ και χρήση υπηρεσιακού θωρακισμένου BMWmx5 για τις μετακινήσεις του που ο ίδιος επέλεξε από τη Διεύθυνση Επισήμων της ΕΛΑΣ.