“Εννιά περιπολικά απασχολούνται με τη φύλαξη του Μένιου Φουρθιώτη”, καταγγέλλει ο αντιδήμαρχος Ραφήνας

Με αφορμή την απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ προς την ΥΑΒΑ να διαθέσει σε 24ωρη βάση περιπολικά σε επιτήρηση της οικίας και του χώρου εργασίας του Μένανδρου Φουρθιώτη, καταγγελία από το αντιδήμαρχο Ραφήνας

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο αντιδήμαρχος Ραφήνας Χρήστος Τσεμπέρης, με έγγραφη διαταγή από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ από τις 22/03 σε 24ωρη βάση, υπάρχει διάθεση, εννέα περιπολικών της ΥΑΒΑ από αστυνομικά τμήματα της Ανατολικής Αττικής για την φύλαξη της οικίας και του χώρου εργασίας του Μένανδρου Φουρθιώτη .

«Στα δικά μας τώρα, τα τοπικά. Την ώρα που άνδρες και γυναίκες στο ΑΤ και το Τ.Ασφαλείας Ραφήνας -Πικερμίου παλεύουν κυριολεκτικά με την ανύπαρκτη υλικοτεχνική υποδομή και την αδιανόητη υποστελέχωση με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας, να βγάλουν έστω βάρδιες και να κάνουν τα δέοντα, οι ανεκδιήγητοι επιτελικοί του “κοίτα Μιχάλη μου το χάλι σου” ΑΦΑΙΡΟΥΝ περιπολικά και στελέχη για να “φυλάνε” τον κο…Φουρθιώτη επί 24ώρου βάσεως. Και αυτοί του Υπουργείου του σερίφη μιλάνε για την ασφάλεια του πολίτη και δεν ντρέπονται. Ούτε ένα γραμμάριο τσίπας δεν έχει μείνει..», σημειώνει ο Χρήστος Τσεμπέρης.

Σύμφωνα με τη διαταγή, όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Ραφήνας, «Και επειδή μπορεί να αναρωτιέστε για την ασφάλεια του ανδρός Φουρθιώτη (δημοσιογράφου κατά δήλωση) μετά την πρώτη διαταγή, και για να μην αγωνιάτε επίσης για την εγκυρότητα της προηγούμενης ανάρτησης, πάρτε να έχετε και την επόμενη διαταγή του Υπουργείου του “κοίτα Μιχάλη μου το χάλι σου”: 9 Τμήματα Ασφαλείας με περιπολικά και η ΥΑΒ/Α.Α με 2 βάρδιες… Όλο και καλύτερο γίνεται. Για μετά τις 26 Μάρτη, θα σας ενημερώσω σχετικώς… Πσυχουλες μου», τονίζει ο αντιδήμαρχος Ραφήνας.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso η οποία είχε αναδείξει τη διάθεση δύο ενστόλων της ΕΛΑΣ σε συνοδεία και φύλαξη στο Μένανδρο Φουρθιώτη, μέσω των δικηγόρων του Αλέξη Κούγια και Νίκου Αγαπηνού είχε υποβάλλει μήνυση στη σύνταξη της έκδοσης σε δύο διαδοχικές ημερομηνίες ώστε να ανασταλεί η έκδοση της εφημερίδας. Όπως αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα της εφημερίδας, στο αίτημα που υπέβαλε ο Μένανδρος Φουρθιώτης προς την ΕΛΑΣ ανέφερε ότι απειλείται από τα μέλη της “17Ν”, η εξάρθρωση της οποίας ολοκληρώθηκε το 2003 από την Αντιτρομοκρατική. Η διάθεση των πληρωμάτων της ΕΛΑΣ σε 24ωρη βάρδια σε φύλαξη του Μένανδρου Φουρθιώτη, ως προς την απόφαση που ελήφθη, έρχεται σε συνέχεια της απόφασης διαπίστευσης … “αστυνομικού συντάκτη” που έχει λάβει, με τη σύμφωνη γνωμοδότηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αν και και δεν έχει δηλωμένη δημοσιογραφική ιδιότητα , δεν μπορεί να είναι μέλος Ένωση Συντακτών, ούτε δημοσιογραφική δουλειά να επιδείξει !