Ονομαστική μήνυση της Κωνσταντοπούλου σε βάρος Αστυνομικών πέντε διμοιριών για τα επεισόδια στο Ειρηνοδικείο

Αστυνομικοί της ΔΑΕΑ οι οποίοι είχαν διατεθεί σε Μέτρα Τάξης σε αποτροπή επεισοδίων στο Ειρηνοδικείο κατά την εκτέλεση πλειστηριασμών καλούνται σε απολογία ως μάρτυρες ύστερα από μήνυση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Πταισματοδίκη  Λαυρίου.

Με ονομαστική κλήτευση περισσοτέρων απο 50 Αστυνομικούς απο τέσσερις διμοιρίες ΥΜΕΤ και 1 ΥΑΤ της ΔΑΕΑ ζητείται από την Πραισματοδίκη Λαυρίου,   να παραστούν ενώπιόν τής, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της απλής σωματικής και επικίνδυνης σωματικής βλάβης καθώς και για παράβαση καθήκοντος.

Προηγήθηκε υποβολή μηνυτήριας αναφοράς της Ζωής Κωσταντοπουλου για τα πρώτα επεισόδια στο Ειρηνοδικειο Αθηνών- 29ης Νοέμβρη 2017-. Οι Αστυνομικοί είχαν καταγγείλει τις επιθέσεις που είχαν δεχθεί σε βάρος τούς από τους συγκεντρωμένους, μέλη της ΛΑΕ και του κινήματος “ΔΕΝ πληρώνω”, με πυροσβέστες και λοστούς.

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες του Nantiareport.gr, στη μήνυση της Ζωής Κωνσταντοπούλου αναφέρονται τα ονόματα Αστυνομικών -μέχρι το βαθμό του Αστυνόμου- που είχαν διατεθεί στα μέτρα εκείνη την ημέρα, μεταξύ των οποίων οι οδηγοί των υπηρεσιακών οχημάτων ενώ στο σημείο υπήρχε και Ανώτερος Αξιωματικός επικεφαλής Μέτρων και εντολές διαβίβαζε από το Κέντρο Επιχειρήσεων Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Οι Αστυνομικοί σε δύο ομάδες αυτοπροσώπως και με νομική εκπροσώπηση καλούνται να παραστούν ενώπιον της Ειρηνοδίκη Λαυρίου, για παροχή εξηγήσεων την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι Αστυνομικοί της ΔΑΕΑ προχώρησαν σε αντιμήνυση όπως ο Νομός προβλέπει

Έντονα ενοχλημένοι εμφανίζονται οι Αστυνομικοί της ΔΑΕΑ απο αυτη την εξέλιξη καθως καλούνται να μεταβούν στο Λαύριο, με την ψυχική και σωματική ταλαιπωρία να τους βαραίνει. Επισημαίνουν δε, ότι παρά το ότι ενήργησαν στο πλαίσιο του υπηρεσιακού τους καθήκοντος, στις απρόκλητες επιθέσεις που δέχθηκαν εκείνη την ημέρα από οργανωμένη κίνηση σε βάρος τους από τους διαδηλωτές των κινημάτων, σύρονται στα Δικαστήρια για παροχη εξηγήσεων και βρίσκονται κατηγορούμενοι.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρωτη φορα που η Ζώη Κωνσταντοπούλου στρέφεται σε βάρος Αστυνομικών διμοιριών ενώ εκτελούν υπηρεσιακές εντολές και βρίσκονται να απολογούνται για την επιχειρησιακή τους αντίδραση στο πλαίσιο που ο Νομος τους ορίζει.