Ειρηνοδικείο: Ακραία βία και προκλήσεις σε βαρος Αστυνομικών από συγκεντρωμένους προς αναβολή πλειστηριασμών

Αστυνομικοί να δέχονται λακτίσματα και γρονθοκοπήματα, χτυπήματα με λοστούς και πυροσβεστήρες από συγκεντρωμένους της ΛΑΕ του ΠΑΜΕ του ΔΕΝ πληρώνω και “αλληλέγγυους” για να ακυρώσουν προγραμματισμένους πλειστηριασμούς στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.

FB_IMG_1511988594171

Με υβριστικά συνθήματα, επιθέσεις σε βάρος Αστυνομικών, μέλη του κινήματος «ΔΕΝ πληρώνω», “συλλογικότητες”, μέλη της Λαϊκής Ενότητας και του ΠΑΜΕ επιχείρησαν να εισβάλουν στην αίσθουσα του Ειρηνοδικείου Αθηνών όπου έχει προγραμματισθεί διαδικασία 29πλειστηριασμών.

Στο κτίριο του Ειρηνοδικείου Αθηνών απο την οδό Λουκάρεως έχουν αναπτυχθεί ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις.

Με την απόφαση λήξης των κινητοποιήσεων τους, οι συμβολαιογράφοι, προγραμμάτισθηκαν βασει πινακίου για σήμερα (29/11) 29 πλειστηριασμοί ακινήτων.

FB_IMG_1511988538486

Προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα  η διαδικασία και οι πλειστηριασμοί, στο Ειρηνοδικείο αναπτύχθηκαν τρεις διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης (ΥΜΕΤ).

Οι Αστυνομικοί είχαν αποκλείσει τη Δικαστική αίθουσα  και δεν επιτρέτρεψαν στα μέλη του «ΔΕΝ πληρώνω», τις “συλλογικότητες”, τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας και του ΠΑΜΕ να εισέλθουν προκειμένου να τους αποτρέψουν να προσεγγίσουν τους συμβολαιογράφους.

FB_IMG_1511988548824

Οι Αστυνομικές δυνάμεις για να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους και τις επιθέσεις σε βάρος τους προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση  χημικών ενός Δικαστικού Μεγάρου.

Στο χώρο μετέβησαν οι Παναγιώτης Λαφαζάνης και Ζωη Κωνσταντοπούλου συνοδευόμενη από τον -όπως δήλωσε- δικηγόρο της, και αξίωναν να τους επιτραπεί η είσοδος στη δικαστική αίθουσα καθώς χαρακτήριζαν τη διαδικασία “παράνομη” και πρόθεσή τους ηταν να τη διακόψουν. Ωστόσο η είσοδος δεν τους επετράπη από τις Αστυνομικές δυνάμεις.

Κατά τις επιθέσεις που ακολούθησαν έξι (6) Αστυνομικοί τραυματίστηκαν- ένα με σοβαρό κάταγμα χειρός- οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401ΓΣΝ από ρίψεις αντικειμένων από τους συγκεντρωμένους οι οποίοι αποχώρησαν χωρίς να ακολουθήσουν προσαγωγές η συλλήψεις.