“Μας διαβίβαζαν εντολή του Ανώτατου Αξιωματικού για καμία χρήση, ενώ μας χτυπούσαν με λοστούς και πυροσβεστήρες”

Καταγγελία Αστυνομικού ο οποίος σε διατεταγμένη υπηρεσία στο Ειρηνοδικείο Αθηνών για τους πλειστηριασμούς, με τους συναδέλφους του βρέθηκε να δέχεται δολοφονικά χτυπήματα με αντικείμενα και εντολή Ανώτατου Αξιωματικού να μη γινει χρηση για καταστολή.

Η καταγγελία του Αστυνομικού, στο Nantiareport.gr

“..ενημερωθήκαμε με εντολή Κέντρου να μεταβούμε στο σημείο (σσ Ειρηνοδικείο Αθηνών) σε διάταξη Μέτρων. Κατά την ανάπτυξη των δυνάμεων διακρίναμε μεταξύ άλλων, μέλη της ΛΑΕ, του ΠΑΜΕ και του “ΔΕΝ Πληρώνω” και ενημερώσαμε για την παρουσία τους στο χώρο.

Σε ενίσχυση της δύναμης μετέβησαν δύο ενισχυτικές (ΥΜΕΤ ΥΑΤ) με εντολή να διασφαλίσουμε το χώρο και την ακεραιότητα των Συμβολαιογράφων. Στην αίθουσα δεν είχε προσέλθει η Έδρα όπως στα επεισόδια που είχαν προηγηθεί σε βάρος συναδέλφων πριν σχεδόν ένα μηνα- καθώς υπήρχε έντονη ανησυχία και κινητικότητα μεταξύ των συγκεντρωμένων.

Οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να εισβάλλουν στην αίθουσα. Σε σχετική ενημέρωση προς το Κέντρο η διαβίβαση ήταν ρητή “τα άτομα δε θα εισελθουν στην αίθουσα “.

Με υβριστικά συνθήματα και γρονθοκοπήματα κλωτσιές συγκεντρωμένοι- αριθμητικά ανώτεροι με τον αριθμό των συναδέλφων- επιχείρησαν εκ νέου να εισβαλουν στην αίσθουσα.  Αναπτύξαμε “αλυσίδα” ωστε να τους απωθήσουμε και να τους αποτρέψουμε.

Δέχθηκαμε χτυπήματα με λοστούς και πυροσβεστήρες απο τους συγκεντρωμένους με επικεφαλής “γνωστα” πρόσωπα σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις που έχουν κατ’ επανάληψη επιτεθεί σε συναδέλφους που εκτελούν υπηρεσία Μέτρων Τάξης σε διενέργειες πλειστηριασμών.

Ενημερώθηκε το Κέντρο για την κατάσταση όπως είχε διαμορφωθεί και λάμβαμε εντολή “καμία χρήση με στολή του … (αναφέρεται κωδικός του Ανώτατου Αξιωματικού της ΓΑΔΑ)” κι εμείς δεχόμασταν επίθεση με λοστούς και πυροσβεστήρες.

Αφήνω στην κρίση σας την επιχειρησιακή διαχείριση της ακραίας κατάστασης βίας που εκδηλώθηκε σε βάρος των Αστυνομικών των διμοιριών ΜΑΤ /ΥΜΕΤ .

Καλώ την Ηγεσία να κάνει μέτρα προστασίας τους ένστολους προσωπικού καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα είναι υπεύθυνοι στο ενδεχόμενο τραυματισμού συναδελφου.

Η ανοχή μας τελείωσε, σήμερα “..

_______________

Φωτο William Faithful