Σε δίκη ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη

Τον επερχόμενο Ιούλιο, αναμένεται η εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας της 32άχρονης Εφοριακού Δώρας Ζέμπερη.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών προσδιορίστηκε δικάσιμος (04/07) και θα παρακαθίσει ο Μανώλης Σοροπίδης, κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού για τη δολοφονία της 32άχρονης Εφοριακού Δώρας Ζέμπερη.

Ο 59άχρονος ως καθ ομολογίαν δράστης, συνελήφθη (18/10 2017) σχεδόν 20 ημέρες μετά τη δολοφονία της Εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, μέσα στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Σε βάρος του 59άχρονου ομογενή, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία που τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Ωστοσο ο Μανώλης Σοροπίδης ανακάλεσε την ομολογία του και να προκαλεί έντονη ενόχληση  στην οικογένεια της νεαρής Εφοριακού.

Με δύο συμπληρωματικά υπομνήματα στην Ανακρίτρια, ισχυρίστηκε ότι δύο άνδρες τους οποίους κατονόμασε, υπήρξαν οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας με οικονομικό αντάλλαγμα στον ίδιο, το ποσό των #€30.000.

Ο 59άχρονος Σοροπίδης, παρέθεσε διαφορετικές εκδοχές για όσα προηγήθηκαν της δολοφονίας της Εφοριακού στο νεκροταφείο.

Ο Μανώλης Σοροπίδης, υποστήριξε ότι στο νεκροταφείο πήγε μόνος του και στην προσπάθεια του να κλέψει τη τσάντα του θύματος, την τραυμάτισε.

Στα βαρύτατα πλήγματα από το μαχαίρι που έφερε ο 59άχρονος καθ ομολογίαν δράστης, στην 32άχρονη Εφοριακό, κατέληξε στα χέρια του ιερέα του Κοιμητηρίου, δίπλα στον τάφο στενού φίλου της.