Οι «εκκρεμότητες» στην εξιχνίαση της απαγωγής του Γιώργου Κυπαρίσση

Σχεδίασαν, οργάνωσαν και προχώρησαν στην αρπαγή του εμπόρου ανταλλακτικών αυτοκινήτων, για εξήντα έξι ημέρες τον είχαν θέσει υπό ομηρία, μέχρι που έλαβαν τα χρήματα που αξίωναν ως λύτρα και τον απελευθέρωσαν, πριν βρεθούν συλληφθέντες ως δράστες της απαγωγής

Η απαγωγή του Γιώργου Κυπαρίσση, εξιχνιάστηκε με τη σύλληψη των δραστών σε χρόνο λιγότερο από 24ώρες από την απελευθέρωση του και ο έμπορος μάντρας ανταλλακτικών αυτοκινήτων, βρίσκεται ασφαλής με την οικογένειά του. Ωστόσο στην υπόθεση της απαγωγής του Γιώργου Κυπαρίσση, για τους Αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση, έχει .. «εκκρεμότητες». Πρόκειται για τα δυο κρησφύγετα όπου κρατήθηκε για εξήντα έξι ημέρες ο 40χρονος και τα περίπου €500.000 από τα-περίπου €800.000 που κατέβαλλε ως λύτρα η οικογένεια Κυπαρίσση, χρήματα που δεν έχουν εντοπισθεί, καθώς σε εξέλιξη είναι και η έρευνα για τα υπόλοιπα τρία με τέσσερα μέλη με περιφερειακό ρόλο στην απαγωγή.

Για την απαγωγή του 40χρονου έχουν συλληφθεί τρεις, δύο ομογενείς με ελληνικά δελτία ταυτότητας, εκ των οποίων ο 34χρονος Α.Μ εμπνευστής της απαγωγής και η 39χρονη Χ.Κ ιδιοκτήτρια επιχείρησης με ρούχα και ΠΡΟ-ΠΟ στη Δυτική Αττική, με τον Μενιδιάτη σύντροφό της Θ.Κ, ενώ ένα ακόμα άτομο που ακούει στο όνομα «Γρηγόρης» και κατονόμασε ο 34χρονος χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία ταυτοποίσης, αναζητείται . Ωστόσο έχουν προκύψει για τουλάχιστον τρία επιπλέον άτομα εμπλοκή σε περιφερειακούς ρόλους στην υπόθεση απαγωγής του 40χρονου εμπόρου ανταλλακτικών αυτοκινήτων. Όλοι είχαν ισότιμος ρόλους στην οργάνωση και υλοποίηση της απαγωγής του Γιώργου Κυπαρίσση.

Οι απαγωγείς είχαν ξυρίσει τον 40χρονο ώστε να μην αφήσει DNA που θα μπορούσε να τους συσχετίσει με την απαγωγή στο ενδεχόμενο έρευνας στους χώρους που τον κρατούσαν. Ο Γιώργος Κυπαρίσσης, εμφανίστηκε αδυνατισμένος και ταλαιπωρημένος, καθώς οι απαγωγείς δεν του έδιναν καθημερινά φαγητό. Του ασκούσαν βία και έχει σπασμένα δόντια, από ξυλοδαρμό. Όπως ανέφερε τον απειλούσαν ότι θα τον σκοτώσουν για να του σπάσουν το ηθικό. Οι απαγωγείς του είχαν δώσει να φοράει κουκούλα τις περισσότερες ώρες και την έβγαζε μόνο όταν παρέμενε μόνος του στο χώρο, χωρίς άλλη παρουσία στο χώρο.

Τις διαπραγματεύσεις για τα λύτρα που αξίωναν οι απαγωγείς τις είχε αναλάβει ο αδελφός και τη μητέρα του Γιώργου Κυπαρίσση. «Όταν βρείτε τα λεφτά, βγείτε στην τηλεόραση να το πείτε και θα σας ξαναπάρουμε», φέρονται να της είχαν μεταφέρει την αξίωσή τούς. Οι αστυνομικοί συνέστησαν στην Όλγα Κυπαρίσση, και είχε προχωρήσει σε δημόσια δήλωση στα μέσα Φεβρουαρίου, απευθύνοντας έκκληση προς τους απαγωγείς να επικοινωνήσουν με την οικογένεια και να δώσουν «απόδειξης ζωής». Η αντίστροφη μέτρηση για την απελευθέρωση του 40χρονου Γιώργου Κυπαρίσση είχε αρχίσει, καθώς και ο χρόνος για τους απαγωγείς του, πριν βρεθούν αντιμέτωποι με τις πράξεις του. 

«Φοβήθηκα, μίλησα με τους κακοποιούς ήταν αδίστακτοι. Είχα βάλει την κόρη μου να μιλάει, δεν άντεχα εγώ. Εγώ, η κόρη μου και ο γαμπρός μου παραδώσαμε τα χρήματα. Μας πήγαν σε πολλά σημεία. Παραδώσαμε τα χρήματα και ύστερα από δύο μέρες τον απελευθέρωσαν. Φοβόμασταν μήπως ήταν νεκρός. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά, ευχαριστούμε τον Θεό που μας βοήθησε, όλα καλά, δεν έπαθε τίποτα στα χέρια τους, τον βλέπω καλά. Ήμασταν όλοι μαζί όταν γύρισε σπίτι. Οι απαγωγείς ήταν 7 μίλησα με 2. Οι απαγωγείς ήταν διαβασμένοι, δεν ήταν αγράμματοι και μιλούσαν τέλεια τα ελληνικά», δήλωσε μετά την αίσια έκβαση της απαγωγής του γιου της, η Όλγα Κυπαρίσση.

Ο Γιώργος Κυπαρίσσης, απελευθερώθηκε λίγο πριν τις οχτώ το πρωί της Παρασκευής (05/03) σε καμένη έκταση κοντά στα βασιλικά κτήματα στο Τατόι. Περπάτησε και σταμάτησε περαστικό, από τον οποίο ζήτησε το κινητό του για να ενημερώσει τον αδελφό του. Με ΤΑΧΙ έφτασε στο σπίτι του και στη συνέχεια έδωσε πολύωρη κατάθεση στην Ασφάλεια. Αν και ελεύθερος πλέον ο 40χρονος έμπορος ανταλλακτικών αυτοκινήτων, βρίσκεται ακόμα σε σύγχυση, «είναι σοκ όλη η φάση. Προσπαθώ να το διαχειριστώ.» επεσήμανε στη δήλωσή του.