Είχαν οργανώσει την απαγωγή από την “εικονική πραγματικότητα” στα κοινωνικά δίκτυα του Γιώργου Κυπαρίσση

Κρατούσαν όμηρο για εξήντα έξι ημέρες τον Γιώργο Κυπαρίσση, και πριν συμπληρωθούν 24ώρες από την απελευθέρωση του, οι απαγωγείς συνελήφθησαν σε δείπνο που είχαν κανονίσει εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας

Το .. «τελευταίο γεύμα» της ελευθερίας του, απολάμβαναν οι τρεις συλληφθέντες για την απαγωγή του Γιώργου Κυπαρίσση. Πρόκειται για δυο πρώην κρατούμενους Σωφρονιστικών Καταστημάτων με Ποινικό Μητρώο, και τη σύντροφο του ενός, ενώ αναζητείται τουλάχιστον ένα ακόμα άτομο, και τρεις σε περιφερειακούς ρόλους συνδρομής στην πραγματοποίηση της απαγωγής του 40χρονου ιδιοκτήτη μάντρας ανταλλακτικών αυτοκινήτων.

Περιγράφοντας τη στιγμή της απαγωγής του, ο Γιώργος Κυπαρίσσης, ανέφερε ότι οι δράστες «παρίσταναν τους αστυνομικούς. Μου είπαν «κατέβα κάτω», μου πέρασαν χειροπέδες, μου φόρεσαν κουκούλα και με έβαλαν μέσα σε αυτοκίνητο».  Αν και ελεύθερος πλέον ο 40χρονος έμπορος ανταλλακτικών αυτοκινήτων, βρίσκεται ακόμα σε σύγχυση, «είναι σοκ όλη η φάση. Προσπαθώ να το διαχειριστώ. Ήμουν σε ένα δωμάτιο. Δεν ξέρω πόσα άτομα ήταν μαζί μου» επεσήμανε στη δήλωσή του.

Σε μια δικογραφία που περιλαμβάνει 1241 σελίδες αποτυπώνεται η δράση των τουλάχιστον τεσσάρων μελών της απαγωγής εμπόρου μάντρας ανταλλακτικών αυτοκινήτων. Ομογενείς με ελληνικά δελτία ταυτότητας ο εμπνευστής της απαγωγής Α.Μ, και η 39χρονη Γ.Κ με τον Μενιδιάτη σύντροφό της Γ.Κ, καθώς και ένα ακόμα άτομο που αναζητείται, εμπνεύστηκαν οργάνωσαν και πραγματοποίησαν τη απαγωγή του Γιώργου Κυπαρίσση.

Ο 34χρονος ομογενής Μ.Α με ελληνικό δελτίο ταυτότητας, είναι πατέρας ενός παιδιού και στο κατηγορητήριο αποδίδεται ως ο εμπνευστής της απαγωγής. Ήταν ο μόνος μεταξύ των τριών συλληφθέντων που ομολόγησε και απολογήθηκε ενώπιων των αστυνομικών. Στο σπίτι του, στο Μενίδι, κατασχέθηκαν και τα προσημειωμένα τριακόσιες χιλιάδες ευρώ που κατέβαλλε η οικογένεια Κυπαρίσση για την απελευθέρωση του 40χρονου. Είχε λάβει υφ όρων απόλυση το 2020 καθώς εξέτεινε την ποινή του στις Φυλακές Τρικάλων και Δομοκού καταδικασμένος ως μέλος 30μελούς συμμορίας που διέπραττε την περίοδο 2010- 2012 ληστείες με Kalashnikov σε τράπεζες κι εκρήξεις σε ΑΤΜ στη βόρειο Ελλάδα, είχε ένοπλη εμπλοκή και κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών, εμπλοκή σε διακίνηση όπλων, ναρκωτικών και εκβιάσεις μεταξύ άλλων. Στη δίκη του, το 2017 στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης είχε προσφερθεί να επιστρέψει μέρος των κλοπιμαίων για να έχει ευνοϊκή δικαστική μεταχείριση.

Το ζευγάρι επιφυλάχθηκε να απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή. Ο 41χρονος Κ.Θ, με ποινικό μητρώο για ληστείες, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί όπλων, είχε υπάρξει συγκελίτης με τον 34χρονο ομογενή Μ.Α, στις Φυλακές Δομοκού, όπου εξέτειναν τις ποινές τους. Ομολόγησε τη συμμετοχή του στην απαγωγή, αλλά επιφυλάχθηκε να δώσει εξηγήσεις στον Ανακριτή. Η μόνη μεταξύ των συλληφθέντων που δεν έχει αποδεχθεί τις κατηγορίες που τις αποδίδονται, η 39χρονη ομογενής Γ.Κ – σύντροφος του 41χρονου Κ.Θ-, είχε απασχολήσει για παράβαση του Νόμου περί όπλων. Η ίδια διατηρεί επιχείρηση στη Δυτική Αττική, και ήταν αυτή που σύμφωνα με τα ευρήματα τις νόμιμες συνακροάσεις και τα πειστήρια που έχουν κατασχεθεί, είχε γίνει η σκιά του 40χρονου Γιώργου Κυπαρίσση. Παρακολουθούσε τις αναρτήσεις του εμπόρου ανταλλακτικών στα κοινωνικά δίκτυα και είχε προμηθεύσει τους υπόλοιπους συνεργούς στην απαγωγή, με κινητά τηλέφωνα και κάρτες χρόνου ομιλίας, καθώς επίσης βρήκε και τα οχήματα που χρησιμοποίησαν στην απαγωγή.

Οι τρεις συλληφθέντες, βρίσκονται αντιμέτωποι με Ποινική Δίωξη που περιλαμβάνει πέντε κακουργήματα κι επτά πλημμελήματα, ενόψει της απολογίας τους την ερχόμενη Πέμπτη (11/03), ενώπιον του Ανακριτή, καθώς ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία.