«Χρειάζομαι χρόνο», ανέφερε ο Γιώργος Κυπαρίσσης μετά την απελευθέρωσή του από τους απαγωγείς

Τις συνθήκες κράτησής του περιέγραψε καθώς και όσα είχε αντιληφθεί ομήρος από τους απαγωγείς του ο 40χρονος έμπορος ανταλλακτικών αυτοκινήτων Γιώργος Κυπαρίσσης στους Αστυνομικούς της Ασφάλειας

«Μιλούσαν καθαρά ελληνικά οι απαγωγείς. Μου είπαν “κατέβα κάτω”, μου έβαλαν χειροπέδες και μου φόρεσαν κουκούλα πριν με βάλουν στο αυτοκίνητο», περιέγραψε την απαγωγή του το ξημέρωμα της 29ης Δεκεμβρίου 2021, ο 40χρονος Γιώργος Κυπαρίσσης.

Μετά από εξηνταέξι ημέρες ομήρος οι απαγωγείς του το πρωί της Παρασκευής (04/03) τον απελευθέρωσαν σρ περιοχή του Τατοΐου, έχοντας λάβει περίπου #€800.000 ως λύτρα από την οικογένειά του. Εμφανώς καταβεβλημένος και με εμφανή σημάδια κακοποίησης ο έμπορος ανταλλακτικών αυτοκινήτων κατέθεσε από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα της Παρασκευής (04/03) για τα όσα είχε βιώσει και αντιλήφθηκε στις 66ημέρες της απαγωγής του.

«Είναι σοκ όλη αυτή η φάση. Ήμουν σε ένα δωμάτιο τόσο καιρό» είπε ο 40χρονος επιχειρηματίας μάντρας ανταλλακτικών αυτοκινήτων.  Ο ίδιος,  κατέληξε,  «Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό».

Οπως ανέφερε στους αστυνομικούς ο Γιώργος Κυπαρίσσης, οι απαγωγείς του  φορούσαν κουκούλα και του την έβγαζαν όταν τον άφηναν μόνο του. Την τοποθεσία δεν την γνώριζε καθώς του είχαν δεμένα τα μάτια, ενω για ώρες τον άφησαν στο πάτωμα του χώρου όπου τον είχαν θέσει υπό ομηρεία. Οταν επέλεγαν να βρεθούν στο χώρο που τον κρατούσαν, οι δράστες φορούσαν μάσκες για να αποκρύπτουν τα χαρακτηριστικά τους και απέφευγαν να μιλούν μπροστά του. Φαγητό δεν του πήγαιναν καθημερινά ενώ τον χαστούκιζαν και τον απειλούσαν ότι θα τον σκοτώσουν. Τον ξύρισαν ώστε να μην αφήσει ίχνη σε ενδεχόμενο έλεγχο στο χώρο όπου τον κρατούσαν από την Αστυνομία ώστε να είναι σχεδόν αδύνατη η ταυτοποίηση και ο προσδιορισμός τους ως δράστες της απαγωγής.

Για τις διαπραγματεύσεις οι απαγωγείς είχαν επιλέξει τον αδερφό του Γιώργου Κυπαρίσση. Τα λύτρα αφού το ποσό τέθηκε υπο διαπραγματευση, παραδόθηκαν με χώρο και με διαδικασία που δεν έχει αποκαλυφθεί όπως αξιωναν οι δράστες ώστε να αποφύγουν να συλληφθούν επ αυτοφώρω.