Γιώργος Κυπαρίσσης: “Είμαι καλά, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον”

Επέστρεψε στο σπίτι του ο ιδιοκτήτης επιχείρησης με ανταλλακτικά αυτοκινήτων, μετά από εξηνταέξι ημέρες στα χέρια των απαγωγέων του, μετά την πολύωρη κατάθεση στους Αστυνομικούς της Ασφάλειας

«Είμαι καλά παιδιά, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Είμαι λίγο τρελαμένος, αλλά όλα καλά, θα τα πούμε αύριο», δήλωσε στους δημοσιογράφους εισερχόμενος στην μεζονέτα της οικογένειάς του στο Ντράφι, ο 40χρονος Γιώργος Κυπαρίσσης, μετά την πρώτη κατάθεσή του στους αστυνομικούς του ΥΔΕΖΙ της Ασφάλειας.

Με ξυρισμένο κεφάλι και εκδορές, εμφανώς καταβεβλημένος αλλά σε καλή κατάσταση, ο επιχειρηματίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων που είχε απαχθεί (29/12 2021) ενώ επέστρεφε από νυχτερινή έξοδο στη μεζονέτα της οικογένειάς του, στο Ντράφι, λίγο πριν τις οχτώ το πρωί (04/03-07.30) αφέθηκε ελεύθερος μετά από εξηνταέξι ημέρες ομήρος. Οι απαγωγείς του Γιώργου Κυπαρίσση, τον απελευθέρωσαν σε περιοχή του Τατοΐου, με τον 40χρονο να ζητάει από διερχόμενο επικοινωνία με την οικογένειά του, και με εταιρεία ΤΑΧΙ επέστρεψε στους οικείους του και στη συνέχεια ενημέρωσε την Αστυνομία για την απελευθέρωσή του.

Στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, κατέθεσαν επίσης οι δύο αδερφοί και η αδερφή του Γιώργου Κυπαρίσση, καθώς ο ένας από τους αδελφούς του ηταν αυτός που είχαν επιλέξει οι απαγωγείς του 40χρονου για τις διαπραγματεύσεις αναφορικά με τα λύτρα.

Οι αστυνομικοί έχουν ζητήσει από τα μέλη της οικογένειας Κυπαρίσση να τους αναφέρουν όσες περισσότερες μνήμες έχουν και στοιχεία που μπορούν να εισφέρουν στην έρευνα που διεξάγουν για να προσδιορίσουν και να οριοθετήσουν πλαίσιο υπόπτων ώστε να ταυτοποιήσουν τους απαγωγείς του 40χρονου ιδιοκτήτη μάντρας ανταλλακτικών αυτοκινήτων.

Είχε προηγηθεί έκκληση της μητέρας του Γιώργου Κυπαρίσση (23/02) στους απαγωγείς του, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με την οικογένεια του 40χρονου, τρεις ημέρες αργότερα και τους ζήτησαν τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει για να τούς τα παραδώσουν σε προκαθορισμένο χώρο και χρόνο.

Οι διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς για τα λύτρα βρίσκονταν σε εξέλιξη από τα ξεμερώματα της ημέρας απαγωγής του 40χρονου επιχειρηματία. Αρχικά η αξίωσή τους, ανερχόταν στα #€2.000.000, ωστόσο καθως η οικογένεια ενημέρωσε ότι αδυνατούσε να συγκεντρώσει το ποσό, περιόρισαν τις απαιτήσεις τους στο #€1.500.000 ενώ στα μέσα Φεβρουαρίου, κατέβηκαν στο #€1.000.000. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτη πληροφορία πριν από λίγες μέρες, το ποσό που συμφωνήθηκε περιορίστηκε στο ποσό των #€800.000, χρήματα τα οποία παραδόθηκαν με χρόνο με τρόπο και σε χώρο που δεν έχει αποσαφηνιστεί.

Για την υπόθεση αναμένεται επίσημη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ καθώς όπως σημειώνεις αστυνομική πηγή του NantiaReport.gr «η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ως προς τον προσδιορισμό των δραστών και οιπαδήποτε δημόσια αναφορά ενδεχομένως να παρεμποδίσει το προανακριτικό έργο τούς».