Νέα Ερυθραία: Στον Ανακριτή απολογείται ο δράστης της δολοφονία του 43χρονου εργάτη και τον τραυματισμό συναδέλφου του

Με την Ποινική Δίωξη που άσκησε σε βάρος του 40χρονου ο Εισαγγελέας για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα απολογείται ενώπιον του Ανακριτή, ενώ έχει διαταχθεί Εισαγγελική έρευνα για τυχόν ολιγωρία της ΕΛ.ΑΣ σε καταγγελία περιοίκων για τον 40χρονο ως επικίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια

(27/10-16.00) Στο ψυχιατρείο οδηγήθηκε ο 40χρονος δράστης για τη δολοφονία του 43χρονου εργάτη Βασίλη Πολύζου και τον τραυματισμό συναδέλφου του σε εργασίες για εταιρεία φυσικού αερίου, στη Νέα Ερυθραία, καθώς μετά την απολογία, του κρίθηκε προφυλακιστέος .  Σύμφωνα με πληροφορίες, όση ώρα έμεινε στο Ανακριτικό γραφείο δεν ήταν σε θέση να απαντήσει με σαφήνεια στις ερωτήσεις της Δικαστικής Λειτουργού.

Ενώπιων του Ανακριτή απολογείται (27/10) ο 40χρονος δράστης της δολοφονίας του 40χρονου Βασίλη Πολύζου και του τραυματισμού του μηχανική της εταιρείας Φυσικού Αερίου, με τη σε βάρος του Ποινική Δίωξη από την Εισαγγελία για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας σε απόπειρα και τετελεσμένη κατά συρροή και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών, και για τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοφορίας και παράνομης οπλοχρησίας.

Ο 40χρονος, δράστης συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, μετά τη  δολοφονία  του γείτονά του και υπαλλήλου εταιρείας φυσικού αερίου 40χρονου Βασίλη Πολύζου και την απόπειρα δολοφονίας συναδέλφου του μηχανικό της εταιρείας τον οποίο τραυμάτισε, πυροβολώντας πέντε φορές ενώ πραγματοποιούσαν εργασίες εν οδώ  το πρωί του Σαββάτου (23/10 ) στην Λ.Τατοϊου στην Νέα Ερυθραία. Tην Κυριακή (24/10) παραπέμφθηκε ενώπιον τακτικού Ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα (27/10).

Όταν οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ ΒορειοΑνατολικής Αττικής, οι οποίοι συνέλαβαν τον 40χρονο, τον εντόπισαν με χιτώνιο πολεμικών τεχνών, και όπως τους ανέφερε, λάμβανε εντολές «του Σατανά» και θεωρούσε υπεύθυνους τους δύο εργάτες της εταιρείας φυσικού αερίου, ότ του έχουν κάνει «μαύρη μαγεία». Στο σπίτι του δράστη κατασχέθηκαν σπαθιά σαμουράι και μαχαίρια, καθώς και το παράνομο περίστροφο που είχε προμηθευτεί πριν από έξι μήνες και διατηρούσε παράνομα.

Η “αντικοινωνική” συμπεριφορά του 40χρονου, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας και έχει νοσηλευτεί  δύο φορές σε Ψυχιατρική Κλινική,  ήταν γνωστή στους γείτονές του. Γείτονες του 40χρονου δήλωσαν μετά το έγκλημα στη Νέα Ερυθραία, ότι είχαν προβεί σε πολλαπλές καταγγελίες τις Αστυνομικές Αρχές και την προηγούμενη ημέρα για την παραβατική συμπεριφορά του γείτονά τους, χωρίς όμως ανταπόκριση. Αυτές οι καταγγελίες προκάλεσαν την παρέμβαση της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, η οποία έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθούν τα πραγματικά περιστατικά αναφορικά με τις καταγγελίες των περιοίκων προς την Αστυνομία για τη δράση του 40χρονου και αν σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν, γιατί οι Αρχές δεν ανταποκρίθηκαν.