Ν.Ερυθραία: Κακοποιούσε την κατάκοιτη μητέρα του ο δράστης στην ένοπλη επίθεση στους υπαλλήλους εταιρείας φυσικού αερίου

Ο 40χρονος δολοφόνος στη Νέα Ερυθραία είχε και στο παρελθόν βίαιες και επιθετικές συμπεριφορές, είχε νοσηλευτεί σε Ψυχιατρικές Μονάδες καθώς είχε παραισθήσεις ενώ το τελευταίο διάστημα είχε επιστρέψει και πάλι στο σπίτι με την κατάκοιτη μητέρα του

Γνωστός για την αποκλίνουσα συμπεριφορά του, με βίαιες και επιθετικές πράξεις, ο 40χρονος δράστης της εν ψυχρώ ένοπλης επίθεση (23/10) σε βάρος δύο υπαλλήλων εγκατάστασης φυσικού αερίου στη Νέα Ερυθραία με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του γείτονά του.

Ο 40χρνος είχε νοσηλευτεί σε Ψυχιατρικές Μονάδες καθώς είχε αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήαμτα Ψυχικής Υγείας, ωστόσο το τελευταίο διάστημα είχε επιστρέψει και πάλι στο σπίτι με τη μητέρα του, συνταξιούχος γιατρός, η οποία τον φοβόταν, σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων καθώς ο γιος της την κακοποιούσε. Όπως ανέφερε γειτόνισσα, «Η μητέρα του μού λέει τρέμω να ανοίξει η πόρτα και να μπει ο γιος μου… Της λέω, σε κακοποιεί λεκτικά; ναι… Μήπως και κάτι παραπάνω; Και κάτι παραπάνω…».

«Έπρεπε να είναι εδώ και χρόνια στο ψυχιατρείο. Θα έπρεπε να έχουν μεριμνήσει κάποιοι έστω και παρά τη θέλησή του, να κλειστεί σε κλινική. Είχε παραισθήσεις. Έβλεπε να τον ζώνουν εκατοντάδες αράχνες. Όταν είχε νέα ψυχωτικά επεισόδια, εμμονές μπήκε για δεύτερη φορά στο ψυχιατρείο» ανέφερε οικογενειακός φίλος του 40χρονου.

Ο αδελφός του 43χρονος γείτονα του δράστη, ο οποίος κατέληξε στα τραύματα που του προκάλεσαν τα πυρά που δέχτηκε από το παράνομο περίστροφο που κατείχε ο 40χρονος , διερωτάται, «Πώς γίνεται έναν ψυχάκια, να τον αφήνουν ελεύθερο από το ψυχιατρείο με χαρτί στα χέρια, να κυκλοφορεί ελεύθερος και να έχει ολόκληρο οπλισμό στο σπίτι του και να θερίζει κόσμο. Από που τα βρήκε, ποιος του τα έδωσε όλα αυτά. Δεν μπορώ να το πιστέψω».

Μέσα στο σπίτι του 40χρονου κατά την είσοδο των Αστυνομικών, ο ίδιος συνελήφθη με χιτώνιο πολεμικών τεχνών, μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν σπαθιά και μαχαίρια, καθώς και ναρκωτικές ουσίες. Ο 40χρονος συνήθιζε να κάνει “επιδείξεις” με σπαθιά τα οποία κατείχε στην ταράτσα του σπιτιού του και στη συνέχεια τα δημοσίευε σε λογαριασμό που διατηρούσε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.