Ζωγράφου: Επίθεση με εμπρηστικές μολώτοφ στο ΑΤ Ζωγράφου- Δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί

Άμεση κινητοποίηση από τα πληρώματα της Άμεσης Δράσης του τομέα, για την επίθεση με μολώτοφ στο Αστυνομικό Τμήμα του Ζωγράφου από οργανωμένη ομάδα που επιτέθηκε κρυμμένη στο χώρο των Πολυτεχνικών Σχολών

Χωρίς τραυματισμούς, άγνωστοι επιτέθηκαν (27/10-01.30) με εμπρηστικές μολώτοφ στο Αστυνομικό Τμήμα του Ζωγράφου. Στο χώρο εκτός από τη βραδινή βάρδια είχαν σταθμεύσει δύο δίκυκλα πλήρωμα με τέσσερις Αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ. Άμεσα και ασυρματικά ενημερώθηκε το Κέντρο για την καταδρομική επίθεση και στο χώρο μετέβησαν ενισχύσεις , ωστόσο οι δράστες διέφυγαν στο εσωτερικό της Πανεπιστημιούπολης.

Από τη ΓΑΔΑ διαβιβάστηκε προς τα πληρώματα εντολή για αυξημένη επιτήρηση στόχων Αστυνομικού ενδιαφέροντος, ενώ ομάδες ΟΠΚΕ και συμβατικά οχήματα της ΕΛΑΣ έλαβαν εντολή να ενεργούν περιπολίες περιξ Αστυνομικών Υπηρεσιών στον τομέα των οποίων εδρεύουν καταυλισμοί. Ενώ τα πληρώματα των ΔΙΑΣ ενημερώθηκαν για αυστηρά ελεγχόμενη κίνηση και να αποφεύγουν την προσέγγιση σε σημεία που υπάρχει παρουσία Ρομά. Ενόψει και της επικείμενης απολογίας των επτά της ΔΙΑΣ, εκδόθηκε σχετική διαταγή για αυστηρή φύλαξη από το βράδυ της Δευτέρας (25/10) στην οικία του συνηγόρου των Αστυνομικών Αλέξη Κούγια, μετά τις δηλώσει προθέσεων από του Ρομά και τα επεισόδια που έχουν προκαλέσει με πρόσχημα το θανάσιμο τραυματισμό του σεσημασμένου ομόφυλού τους, στην καταδίωξη στο Πέραμα.

Από την επίθεση δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί Αστυνομικών, ωστόσο σημειώθηκαν υλικές ζημίες σε ιδιωτικά οχήματα τα οποία ήταν σταθμευμένα πλησίον του Αστυνομικού Τμήματος.