ΜΟ Τρικάλων: Δις ισόβια στο Θανάση Μυλωνάς για τη δολοφονία της νονάς του και της μητέρας του πρώτου δικηγόρου του

Ολοκληρώθηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρικάλων η δίκη του Θανάση Μυλωνά για τις δύο δολοφονίες της 75χρονης νονάς του και της 69χρονης μητέρας του πρώτου δικηγόρου του

Ποινή δις ισόβια και επιπλέον πέντε έτη, επέβαλλε (31/10) το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρικάλων στον 40χρονο Θανάση Μυλωνά από τον Βόλο για τη δολοφονία της 75χρονης νονάς του Ευθυμία Αβραμίδου – Αλεξούλη με 42 μαχαιριές (04/11 2021) και της 69χρονης Νίκης Τσιρογιάννη – Μηλίνη, στη Νέα Ιωνία Βόλου, με 20 μαχαιριές, τον Αύγουστο του 2009., μητέρας του Γιάννη Μηλίνη, του πρώτου δικηγόρου που είχε αναλάβει να τον εκπροσωπήσει, μετά τη σύλληψή του, για τη δολοφονία της νονάς του.

Ο κατηγορούμενος, ομολόγησε τη δολοφονία της νονάς του και απέδωσε την πράξη σε «βρασμώ ψυχής», κατά την ακροαματική διαδικασία, ενώ αρνήθηκε την διάπραξη της δολοφονίας σε βάρος της 69χρονης Νίκης Τσιρογιάννη – Μηλίνη, ωστόσο το DNA του έχει ταυτοποιηθεί στο χώρο του εγκλήματος. Ωστόσο ο 40χρονος δεν δήλωσε μετανιωμένος, ενώ δήλωσε στο Δικαστήριο, ότι μόλις εκτίσει την ποινή του και βγει από τη φυλακή, μέλημά του είναι να φροντίσει τον γιο της νονάς του και τα παιδιά του.

Απαντώντας σε  ερωτήσεις της Εισαγγελέως και της Προέδρου προσπάθησε να πείσει, ότι δολοφόνησε τη νονά του καθώς τελούσε υπό την επήρεια κοκαΐνης. «Δεν το έκανα εγώ, αλλά ο άλλος Θανάσης», ανέφερε, με την Πρόεδρο του Δικαστηρίου να του υπενθυμίζει ότι οι δύο πραγματογνωμοσύνες κατέδειξαν πως ήταν ήρεμος, χωρίς διαταραχές αντίληψης και με πλήρη διαύγεια συνείδησης.

Ωστόσο, η έδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου  Τρικάλων, βασιζόμενο σε πειστήρια και στοιχεία που παρατέθηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία αποφάνθηκε ότι ο 40χρονος Θανάσης Μυλωνάς, τέλεσε και τις δύο ανθρωποκτονίες, και του επέβαλε την ανωτέρα των ποινών.

Η απόφαση έγινε αποδεκτή με ικανοποίηση από τους συγγενείς των δύο θυμάτων και τους δικηγόρους πολιτικής αγωγής. Ο 40χρονος Θανάσης Μυλωνάς παρέμεινε ανέκφραστος, άκουσε την ποινή που του επιβλήθηκε και επέστρεψε στις Φυλακές. Ωστόσο αναμένεται με την ολοκλήρωση της δίκης του να λάβει μεταγωγή για τις Φυλακές Δομοκού ή Τρικάλων.

Νωρίτερα, η Εισαγγελέας της Έδρας είχε προτείνει την ενοχή του κατηγορουμένου σύμφωνα με το κατηγορητήριο και το Δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε την ενοχή του με ποινή δις ισόβια για τις δυο δολοφονίες, επέβαλλε ένα χρόνο ποινή φυλάκισης για την οπλοχρησία και €5.000 πρόστιμο, καθώς και 4 χρόνια κράτηση για την οπλοφορία στη δολοφονία της Ευθυμίας Αβραμίδου- Αλεξούλη. H δίκη είχε εκφωνηθεί στις 13 Οκτωβρίου στο Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Τρικάλων και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (31/110) .

Ικανοποίηση στην πολιτική αγωγή

Η ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Τρικάλων, προκάλεσε ικανοποίηση στην πολιτική αγωγή. Εκ μέρους της οικογένειας της Ευθυμίας Αβραμίδου- Αλεξούλη ο δικηγόρος Άλκης Γκανάτσιος εξέφρασε την ευαρέσκειά του, υπογραμμίζοντας ότι «με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο καταρρίφθηκαν όλοι οι ισχυρισμοί της υπεράσπισης. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε το έγκλημα σε ήρεμη κατάσταση. Το είχε καλά προσχεδιασμένο και προμελετημένο. Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι η αρμόζουσα, με βάση τα όσα προβλέπει το ποινικό μας δίκαιο».

Από την οικογένεια της άτυχης Νίκης Μηλίνη, ο νομικός Βασίλης Μπρούζος, ο οποίος παρέστη ως πολιτική αγωγή δήλωσε, «Ήταν μία δύσκολη υπόθεση, όμως, είμαστε πολύ ικανοποιημένη από την έκβαση. Το αποδεικτικό υλικό που καταθέσαμε κατέδειξε ότι τα δύο εγκλήματα έγιναν με τον ίδιο τρόπο. Οι ισχυρισμοί της υπεράσπισης κατέπεσαν παταγωδώς. Δεν υπήρξε κανένα άλλοθι για τον κατηγορούμενο».