Ν.Ιωνία: Ο βαφτισιμιός είχε σφάξει με 20μαχαιριές τη μητέρα του συνηγόρου του- Εξιχνιάστηκε μετά από 13χρόνια η δολοφονία της

Στην αναφορά του ονόματος του συνηγόρου υπεράσπισης, Ανώτατος Αξιωματικός της Περιφερειακής Διεύθυνσης, ανέσυρε στη μνήμη του την ανεξιχνίαστη δολοφονία στη Νέα Ιωνία Βόλου, και η απάντηση από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια ταυτοποίησαν το δράστη δολοφονίας της μητέρας του με 20μαχαιριές, στο DNA του εντολέα του

Το βράδυ της 12ης Αυγούστου 2009, η επίσκεψη του γιου της στο σπίτι της Νίκης Μηλίνη, στην οδό Μελίνας Μερκούρη στη Νέα Ιωνία Βόλου, αποκάλυψε το στυγερό έγκλημα. Η -τότε -69χρονη γυναίκα, η οποία για δύο ημέρες δεν είχε ανταποκριθεί στις κλήσεις του γιου της, ήταν νεκρή. Πεσμένη μπρούμυτα στο πάτωμα ανάμεσα στο σαλόνι και την κουζίνα, ηταν πλημμυρισμένη στο αίμα της. Στο σώμα της, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, έφερε 20 μαχαιριές. Κατά την αυτοψία στο χώρο, διακριβώθηκε ότι η πόρτα του διαμερίσματος δεν έφερε ίχνη παραβίασης, ενώ τα σερβίτσια με μπολ παγωτού στο τραπέζι και τα ρούχα που φορούσε η Νίκη Μηλίνη, “πρόδιδαν” οικείο πρόσωπο ως δράστη της στυγερής δολοφονίας της. Τότε οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Βόλου, είχαν αποφανθεί ότι το θύμα, η -τότε – 69χρονη γυναίκα, άνοιξε την πόρτα στο σφαγέα της, τον κέρασε παγωτό πριν δεχθεί την ακραίας βίας και τα θανατηφόρα πλήγματα με μαχαίρι από το δράστη. Οπως είχε προσδιοριστεί στην αναφορά των Αστυνομικών οι οποίοι χειρίστηκαν την υπόθεση, ο δράστης «φέρεται από τον τρόπο που κινήθηκε ότι είχε προσχεδιάσει την πράξη του, ενώ ενήργησε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παίρνοντας μαζί του και το όπλο του εγκλήματος». Οι ιχνηλάτες της ΔΕΕ, είχαν μεταξύ άλλων δείγμα από τα νύχια της 69χρονης Νίκης Μηλίνη, το γενετικό τύπο του δράστη της δολοφονίας της, ωστόσο δεν είχε προκύψει ταυτοποίηση.
Για 13 και πλέον χρόνια, η δολοφονία με 20μαχαιριές της -τότε -69χρονης Νίκης Μηλίνη, παρέμενε ανεξιχνίαστη υπόθεση για την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, μέχρι σήμερα (15/11), μετά την απάντηση του Βιολογικού Τμήματος της ΔΕΕ που ταυτοποίησε και ονομαστικοποίησε το δράστη της δολοφονίας του 2009, στα στοιχεία του Θανάση Μυλωνά, του δολοφόνου της 75χρονη νονάς του Ευθαλίας Αβραμίδου- Αλεξούλη νονάς του, με 42 μαχαιριές, μέσα στο σπίτι της στη Νέα Ιωνία, Βόλου.

Ο Θανάσης Μυλωνάς, με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα (11/11) μετά την απολογία του, έλαβε φυλακιστήριο για τις φυλακές Κορυδαλλού. Ο συνήγορός του, Γιάννης Μηλίνης, αμέσως μετά της απόφαση μετέβη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, για τα διαδικαστικά. Οι νεότεροι σε ηλικία Αξιωματικοί της Υπηρεσίας, αγνοούσαν ή δε συνδύασαν την προσωπική ιστορία του νομικού συμπαραστάτη του δολοφόνου της νονάς του, και θεώρησαν ως “τραγική σύμπτωση” την πανομοιότυπη δράση στα δύο εγκλήματα με θύματα δύο γυναίκες μεγάλης ηλικίας. Σε μια επικοινωνία Αξιωματικού της Υπηρεσίας με τον Γενικό Περιφερειακό Διευθυντή Θεσσαλία, Ταξίαρχο Αστέριο Μαρτζιώκα, στην αναφορά του ονόματος του συνηγόρου υπεράσπισης, επανέφερε στη μνήμη του την ανεξιχνίαστη δολοφονία στη Νέας Ιωνία Βόλου, και ζήτησε να ενημερωθεί για τη σχέση του συνηγόρου του κατηγορούμενου με τη Νίκη Μηλίνη θύμα της δολοφονίας το 2009, που είχε συντάραξε τη χώρα και παρέμενε ανεξιχνίαστη.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 39χρονου, εξήγησε στους Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, στην ερώτηση για τη γνωριμία με τον εντολέα του, ότι το πατρικό του- το σπίτι που ζούσε η μητέρα του, ήταν μεσοτοιχία με το σπίτι της γιαγιάς του Θανάση Μυλωνά, και οι δύο γυναίκες ήταν φίλες, ενώ στο παρελθόν, ο δικηγόρος είχε εκπροσωπήσει τον 39χρονο και σε άλλες νομικές του εκκρεμότητες.

Με δείγμα DNA από το 39χρονο Θανάση Μυλωνά, σε αντιπαραβολή της αρχής γενετικού τύπου που είχε ανιχνευτεί- τότε- στα νύχια της 69χρονη Νίκης Μηλίνη, και επαναληπτικές εξετάσεις γενετικού  τύπου, τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια ταυτοποίησαν το δράστη της δολοφονίας της μητέρα του νομικού συμπαραστάτη με 20μαχαιριές, στο DNA του εντολέα του.

Ο 39χρονος που δολοφόνησε την 75χρονη νονά του στο Βόλο υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι το προηγούμενο βράδυ είχε κάνει χρήση, 3,5gr κοκαΐνης. Την επόμενη μέρα πήγε στο σπίτι της νονάς του και της ζήτησε €2.000 και της εξήγησε ότι δεχόταν απειλές από κάποιους στους οποίους χρωστούσε στον παράνομο στοιχηματισμό. Η 75χρονη νονά του Ευθαλία Αβραμίδου- Αλεξούλη αρνήθηκε να του δώσει το ποσό, ο βαπτισιμιός της, όπως ανέφερε στους Αστυνομικούς, βγήκε στο μπαλκόνι και πάλι χρήση κοκαΐνης. Κατά την επιστροφή στο εσωτερικό του διαμερίσματος της νονάς του, διαπληκτίστηκε μαζί της και όταν η 75χρονη έπεσε στο πάτωμα, πήρε μαχαίρι από την κουζίνα και την έσφαξε, ενώ σε άλλο δωμάτιο, βρισκόταν και ο γιος της γυναίκας. Το έγκλημα αποκαλύφθηκε όταν ο Θανάσης Μυλωνάς τηλεφώνησε στη σύζυγό του και στη συνέχεια στην Αστυνομία  και ομολόγησε το έγκλημα ενώ υπέδειξε το χώρο της υπόγειας αποθήκης στην πολυκατοικία που διέμενε η 75χρονη όπου εγκατέλειψε το πτώμα της.