Μάνδρα: Ποινική Δίωξη στο 14χρονο αδελφό του 17χρονου για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Στον Ανακριτή ανηλίκων παραπέμφθηκε ο 14χρονος κατηγορούμενος γαι το θανάσιμο τραυματισμό του αδελφού του με κυνηγετικό όπλο κοντά στο χειμάδι που διατηρεί η οικογένεια στη Μάνδρα

Ο έφηβος θα απολογηθεί την Τρίτη (08/11-11.00) σε Ανακριτή Ανηλίκων και έλαβε προθεσμία, ενώ ο πατέρας των παιδιών παραπέμφθηκε για παραμέληση ανηλίκου, και αφέθηκε ελεύθερος.

Ποινική Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, οπλοφορία και οπλοκατοχή άσκησε ο Εισαγγελέας στο 14χρονο από την Μάνδρα ο οποίος ομολόγησε ότι πυροβόλησε και προκάλεσε το θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου αδελφού του. Ο 14χρονος αποδίδει σε δυστύχημα καθώς υποστήριξε ότι έκρινε -εσφαλμένα- ότι ήταν αγριογούρουνο και απορρίπτει ότι είχε πρόθεση να βλάψει το μεγαλύτερο αδελφό του, παραπέμφθηκε για να απολογηθεί στον Ανακριτή ανηλίκων .

«Πρόκειται για ανθρωποκτονία από αμέλεια» παραθέτει την εκδοχή ο δικηγόρος του ανήλικου κατηγορούμενου Ιωάννης Βέρρας, και εξηγεί ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε και δεν πυροβόλησε ο 14χρονος με πρόθεση να σκοτώσει τον 17χρονο αδελφό του, ενώ επισημαίνει ότι πρόκειται για ευαίσθητη υπόθεση. Όπως επισημαίνει ο ποινικολόγος, εαν κριθεί ένοχος ο 14χρονος, λόγω της ηλικίας του και με βάση τον Ποινικό Κώδικα, η Πολιτεία δεν μπορεί να του αποδώσει ευθύνη για την πράξη του.

Από τη νεκροτομή στον 17χρονο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιατροδικαστής εντόπισε μόνο ένα τραύμα στον αυχένα του θύματος χωρίς άλλα σημάδια συμπλοκής ή κακοποίησης, γεγονός που συνάδει με τα όσα υποστήριξε ο 14χρονος στην κατάθεση του, ότι εκ λάθους πυροβόλησε τον αδελφό του.

Ο πατέρας των ανηλίκων, σε δήλωσή του, περιγράφει, «Γύρισα σπίτι από τη δουλειά και είδα μόνο το μικρό. Τον ρώτησα που είναι ο αδερφός του και μου είπε δεν ξέρω. Μετά ειδοποιηθήκαμε από την αστυνομία ότι βρέθηκε νεκρός ο γιος μου. Ο μικρός δεν μπορούσε να κοιμηθεί όλο το βράδυ. Το πρωί μας είπε ότι παίζανε κυνήγι με το γουρούνι και του έδωσε ο αδερφός του το όπλο και το όπλο έκανε “μπουμ”». Από την αποκάλυψη των γεγονότων, ο 14χρονος καθ ομολογίαν δράστης, κλαίει συνεχώς και εξηγεί πως σκότωσε άθελά του, τον αδελφό του, κυνηγώντας ένα αγριογούρουνο.

«Είμαι συγκλονισμένος και θρηνώ για το παιδί μου. Δεν μπορώ να πιστέψω όσα έχουν συμβεί. Το όπλο ήταν ένα όπλο 20 ετών το οποίο καλά καλά δεν δούλευε. Το είχα στο μαντρί κρυμμένο ήταν του πατέρα μου από βλακεία δεν το πέταξα και δεν είχε σφαίρες. Δεν πέρναγε από το μυαλό μου ότι ο 17χρονος είχε ανακαλύψει που ήταν το όπλο» ανέφερε ο πατέρας της οικογένειας.

Για τον πατέρα της οικογένειας, διενεργείται προκαταρκτική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχει τελέσει τα αδικήματα της παραμέλησης ανηλίκου και της οπλοκατοχής.