Μάνδρα: Ομολόγησε τη δολοφονία του 17χρονου αδελφού του  ο 14χρονος

Ομολόγησε ως αδελφοκτόνος ο 14χρονος ότι σκότωσε κατά λάθος τον 17χρονο αδελφό του στην στάνη της οικογένειας στην Μάνδρα με όπλο που διατηρούσε παράνομα ο πατέρας, σε κυνήγι αγριογούρουνου

Σε αναπαράσταση της σκηνής εγκλήματος κλήθηκε ο 14χρονος καθ’ ομολιγίαν δράστης της δολοφονίας του 17χρονου αδελφού του, και υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο που απέρριψε το κυνηγετικό όπλο από το οποίο βληθηκε και επλήγη θανάσιμα ο μεγαλύτερος αδελφός του.

Το πτώμα του 17χρονου βοσκού είχε εντοπισθεί από διερχόμενο από απόγευμα της Πέμπτης (04/11) σε αγροτοδασική περιοχή στη θέση Λούτσα της Μάνδρας. Σύμφωνα με την αυτοψία και τη νεκροψία το θύμα έφερε τραύμα από πυρά στο ύψος μεταξύ ωμοπλάτης και του αυχένα. Οι ιχνηλάτες στη σκηνή εγκλήματος είχαν εντοπίσει δίπλα στο θύμα δύο φυσίγγια από κυνηγετικό όπλο ενώ αναζητούσαν το όπλο του δράστη.

Σε κατάθεσή του πατέρας των δύο αγοριών δήλωσε, -ψευδώς όπως προέκυψε – ότι δεν είχε στην κατοχή του κυνηγετικό όπλο, ενώ ο 14χρονος ανέφερε ότι αγνοούσε τις συνθήκες θανάτου του αδελφού του. Οι δύο παρέμειναν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στην Ασφάλεια σε εξέτασή τους από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι για τους γονείς της πολύτεκνης οικογένειας, από τον Ιούνιο του 2021, είχε υποβληθεί σε ΜΚΟ ανώνυμη καταγγελία ότι τα οκτώ παιδιά οικογένειας από τη Δυτική Αττική, βίωναν κακοποίηση από τον πατέρα τους και η μητέρα τα είχε παραμελήσει . Για την καταγγελία, είχε υποβληθεί  αναφορά στην Εισαγγελία. Ενώ οχτώ μήνες αργότερα, στις 19 Απριλίου 2021, είχε υποβληθεί  και νέα ανώνυμη καταγγελία για σωματική κακοποίηση και παραμέληση των παιδιών της οικογένειας, καθώς κανένα δεν είχε φοιτήσει στο Σχολείο. Την επόμενη μέρα, υποβλήθηκε εκ νέου στην Εισαγγελία αναφορά χωρίς ωστόσο εξέλιξη.