Λυγιά Πρεβέζης: Ψυχικά διαταραγμένος ο δράστης, επιχείρησε να αποκρύψει τα πειστήρια του εγκλήματος

Ψυχικά διαταραγμένος και τρόφιμος ψυχιατρείου, ο δράστης της δολοφονίας ηλικιωμένου στη Λυγιά Πρεβέζης.

image

Μόλις τον περασμένο Αύγουστο μετά από αίτημα της κόρης του, ο 56άχρονος είχε νοσηλευθεί στο ψυχιατρείο για μια ακόμα φορά. Αν και με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, ήταν σε θέση μετά το έγκλημα που διέπραξε σε βάρος του ηλικιωμένου συγχωριανού του, στη Λυγιά Πρεβέζης, να επιχειρήσει να αποκρύψει τα πειστήρια που καταδεικνυαν την εμπλοκή του. Όπως διακριβώθηκε κατά την προανάκριση, ο 56άχρονος, μετά το έγκλημα, πήγε στο σπίτι του, έπλυνε τα ρούχα του, και έκαψε τα παπούτσια του, έβρασε το στιλέτο με το οποίο διέπραξε το έγκλημα, υπό τον ήχο δυνατής μουσικής με την οποία διασκέδαζε μόνος του. Οι αστυνομικοί εξέτασαν βιντεοληπτικό υλικό στο οποίο είχε καταγραφεί ο δράστης να πλένει τα αιματηρά ίχνη στα χέρια του σε κοινοτική βρύση και τον προσήγαγαν.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστη, η σορός του ηλικιωμένου, εφερε 13 μαχαιριές. Το θύμα δέχθηκε επίθεση ενώ έκανε τον καθημερινό του περίπατο, γιατί όπως υποστήριξε ο 56άχρονος δράστης της δολοφονίας, στο παρελθόν τον είχε “προσβάλει” λεκτικά.
Οι Αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του 56άχρονου κατ ομολογία δράστη (26/12), ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για ανθρωποκτονία με πρόθεση, παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, εμπρησμό και περιύβριση νεκρών.
Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης, είχε προκαλέσει βανδαλισμό στα μνήματα της μάνας του, του πατέρα του και της πρώην συζύγου του στο νεκροταφείο (13/12) ενώ στη συνέχεια -δεκατρείς ημέρες μετά- προκάλεσε εμπρησμό στο αυτοκίνητο του συντρόφου της δεύτερης εν διαστάσει συζύγου του τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων (26/12)
Για την υπόθεση, ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας, ο οποίος θα γνωμοδοτήσει για την περίπτωση του 56άχρονου.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport