Λαμία: Αναμένεται να απολογηθεί ο Χρήστος Μπαλαντίνας για τη δολοφονία της Θώμης Κουμπούρα

Μετά την προθεσμία που ζήτησε κι έλαβε ο 39άχρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα αναμένεται να μεταχθεί και πάλι στο Δικαστικό Μέγαρο προκειμένου να απολογηθεί.
Ο 39άχρονος Χρήστος Μπαλαντίνας, ο πολιτικός μηχανικός απο τη Θεσσαλική πρωτεύουσα, αν και περιέγραψε σε αυτόβουλη απολογία στα κοινωνικά δίκτυα,  το χρονικό πριν και μετά την άγρια δολοφονία της 45άχρονης παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα τα ξημερώματα της Τετάρτης  (28/12 2016) ο ίδιος συνελήφθη μετά την ταυτοποίησή του στη σκηνη εγκληματος απο τα εργαστηριακά αποτελέσματα DNA και αποτυπώματα που περισυνέλλεξαν οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας απο το διαμέρισμα, χωρίς να έχει ομολογήσει ως δράστης τη δολοφονία της παιδοψυχιάτρου. Ο ίδιος φέρεται να βρίσκεται σε σύγχυση, να αρθρώνει ασυνάρτητες διατυπώσεις και να επιμένει ότι δε θυμάται…
Χρήστος Μπαλαντίνας
Ο άλλοτε ομιλιτικός επικεφαλής της “Ελλήνων Συνέλευσις” Θεσσαλίας, Χρήστος Μπαλαντίνας, που  δεν έχανε ευκαιρία να τοποθετείται  σε τηλεοπτικά τηλεοπτικά παράθυρα είτε για τα “ομόλογα Σώρρα” είτε για τα αγροτικά ζητήματα- στις αρχές του 2016 κινήθηκε στην πρώτη γραμμή των αγροτικών κινητοποιήσεων- ενώπιον των προανακριτικών Αρχών και του αναπληρωτή Ανακριτή Πλημμελειοδικών Λαμίας  (31/12) παρέμεινε σιωπηλός.
Κι ενώ όλα τα προανακριτικά ευρήματα είναι επιβαρυντικά και καταδεικνύουν το Χρήστο Μπαλαντίνα ως δράστη του εγκλήματος και ο ίδιος εχει παραδεχτεί την αυτοπρόσωπη παρουσία του στο διαμέρισμα της Θώμης Κουμπούρα, το προηγούμενο βράδυ (27-28/12) ο πατέρας του 39άχρονου, υποστηρίζει, “Ο γιος μου είναι αθώος. Εάν το παιδί μου ήταν φονιάς, θα το σκότωνα με τα ίδια μου τα χέρια. Ο γιος μου ήταν ένα αστέρι.. τον μπλέξανε. Eίναι αθώος και αυτό θα αποδειχθεί” χωρίς να αναφέρεται καθόλου στο θύμα της εγκληματικής πράξης, Θώμη Κουμπούρα.
Λεωνιδας Κουμπουρας, δικηγόρος Λάρισας
Ο συνήγορος του 39άχρονου, δικηγορος Λάρισας, Λεωνίδας Κουμπούρας
Ο συνήγορος του 39άχρονου, Λεωνίδας Κουμπούρας, δικηγόρος Λάρισας, ζήτησε κι έλαβε τριήμερη προθεσμία  (31/12) προκειμένου ο ιδιος να λάβει γνώση της δικογραφίας και του κατηγορητηρίου και να προετοιμάσει το απολογητικό υπόμνημα του πελάτη του.
Στο Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας αναμένεται νωρίς το μεσημέρι  (03/01) να μεταχθεί απο το κτήριο της ΔΑ Φθιώτιδας οπου παραμένει κρατούμενος, ο 39άχρονος Χρήστος Μπαλαντίνας, απο την προσαγωγή του  (30/12) και στη συνέχεια με τη σύλληψή του  (31/12-03.00) προκειμένου να απολογηθεί για τις αποδιδομενες ποινικές κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα σε βαρος του, για τη δολοφονία της παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα.