Εκδικάζεται η μήνυση καθαρίστριας του Υπ. Οικονομικών κατά Αστυνομικού της ΥΜΕΤ

Επειτα από δυο αναβολές, εκδικάζεται η μήνυση καθαρίστριας του Υπουργείου Οικονομικών κατά Αστυνομικού της ΥΜΕΤ.

Στο ΜΟ Αθηνων, εκδικάζεται (25/01) μετά από δυο αναβολές, η μήνυση -τότε – καθαρίστριας του Υπουργείου Οικονομικών, κατά Αστυνομικού της ΥΜΕΤ, στα επεισόδια (τον Ιούνιο του 2014) έξω από το κτήριο της οδού Νίκης.

Τον Ιούνιο του 2014 στο Υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε εξέλιξη σημαντικής συνάντησης της κυβέρνησης με τους Θεσμούς. Σε παράσταση διαμαρτυρίας εξω απο το κτήριο βρίσκονται απολυμένες – τοτε-καθαρίστριες οι οποίες, με τη συνδρομή “αλληλέγγυων” και αντιεξουσιαστών, προκαλούν επεισόδια και “τεχνιτές” εντάσεις  με την Αστυνομία. Σε μια οργανωμένη “εφόρμηση” που πραγματοποιούν, επιχειρούν με βία να εισβάλλουν στο Υπουργείο Οικονομικών, την χρονική στιγμή που είναι σε εξέλιξη η συνάντηση με την Τρόικα.

Στα επεισόδια που ακολούθησαν οι καθαρίστριες με τους “αλληλέγγυους” επιτέθηκαν κατά των Αστυνομικών της ΥΜΕΤ,  με αποτέλεσμα τον τραυματισμό γυναίκας Αστυνομικού που συμμετείχε στα μέτρα στατικής δύναμης στο Υπουργείο Οικονομικών και τον ελαφρύ τραυματισμό ενός ακόμα Αστυνομικού της διμοιριας. Μεταξύ άλλων, στα επεισόδια, συνελήφθη καθαρίστρια, μετά από χτύπημα (στο πρόσωπο) σε Ανθυπαστυνόμο της ΥΜΕΤ ο οποίος βρισκόταν σε διατεταγμένη Υπηρεσία Μέτρων έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Μετά τα γεγονότα της 10ης Ιουνίου, οι καθαρίστριες διέκοψαν τις “ακτιβιστικές” δράσεις τους και τις εντάσεις με Αστυνομικούς.

Ο Αστυνομικός υπέβαλε σε βάρος της καθαρίστριας μήνυση, και αγωγή ενώ η ίδια τον αντιμήνυσε. Για τα όσα βίαια περιστατικά -τα οποία κατέγραψαν οι καμερες- εκτυλίχτηκαν εξω απο το Υπουργείο Οικονομικών διατάχθηκε ΕΔΕ από το Αρχηγειο της ΕΛ.ΑΣ. με το πόρισμα να αναγνωρίζει στον Ανθυπαστυνόμο της ΥΜΕΤ ότι “λειτούργησε στο πλαίσιο των υπηρεσιακών ορίων”, δικαιώνοντάς τον.

Στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης, η δικογραφία διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα, ο οποιος με βούλευμα- από τις τέσσερις κατηγορίες- έχει απαλλάξει από τις τρεις τον Ανθυπαστυνόμο της ΥΜΕΤ.

Να σημειωθεί πως αν και για τη μήνυση κατά του Αστυνομικού έχει ήδη οριστεί δικάσιμος -έχει αναβληθεί δυο φορές, η πρώτη με αίτημα της πολιτικής αγωγής (καθαρίστριες) και η δεύτερη λόγω της απεργίας των δικηγόρων- για τις δυο μηνύσεις τις οποίες έχει υποβάλλει ο Ανθυπαστυνόμος στην καθαρίστρια, η δικάσιμος δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί.

Με δημοσιεύματα στο τύπο “τεχνιέντως” επιχειρήθηκε σύγχυση με άλλα περιστατικά σε επεισόδια, που είχαν προηγηθεί.

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, στο nantiareport.gr, “πρόκειται για ένα εμπειρότατο, εκπαιδευμένο Αστυνομικό της ΥΜΕΤ, ο οποίος Υπηρεσιακά έχει διατεθεί σε Μέτρα Αποκατάστασης Τάξης κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων οργανώσεων φορέων και κοινωνικών ομάδων, κι έχει τιμηθεί με ευφημνες μνείες από την Υπηρεσια του για την επιχειρησιακή του διαχείριση”, σημειώνουν για τον μηνυόμενο, ένστολο της ΕΛΑΣ.

Ενώ συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ενστόλων, σημειώνουν, “για άλλη μια φορά ο Αστυνομικός βρίσκεται υπόλογος στα ποινικα δικαστήρια – με προσωπικά έξοδα- γιατί έκανε αυτό που οι Νόμοι και το Σύνταγμα ορίζουν, να επιβάλει την Τάξη”.

Η συνέχεια στο ΜΟ Αθηνων (25/01) οποτε και εχει προσδιοριστεί δικάσιμος για την υπόθεση…