Κομοτηνή: Δράστης και θύμα- έφηβος κι ανήλικος- Κωφοί Ρομά Μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα

Ορισμένες αντιδράσεις και φόβοι για “βεντέτα” στο μαχαλά της Κομοτηνής, όπου διαβιούν τα μέλη της οικογένειας και συγγενείς του 6άχρονου Μεχμετ Αλή Σεζάλ. Ξεσπούν με οργή κατά του 15άχρονου ομόρφυλού τους, κατ ομολογίαν δράστη της δολοφονίας του.

Στο «Χ» μίλησε ο Νεντίμ Χασάν παππούς του 6άχρονου Μεχμεταλή Σεζάλ, ο οποίος αναφέρει για το 15άχρονο κατ ομολογίαν δράστη, από την Αρίσβη, φιλοξενούμενο στο μαχαλά, ότι ειχε και στο παρελθόν εμπλακεί σε υπόθεση βιασμού, και αφέθηκε ελεύθερος.

«Το ηξέραν (σ.σ. η Αστυνομία)  ότι το είχε ξανακάνει στο παρελθόν, αλλά τον άφησαν ελεύθερο. Που είναι η Αστυνομία και ο Εισαγγελεας;», δηλώνουν οι διαβιούντες εντός του μαχαλά.

Ο φίλος και γείτονας της οικογένειας, Νιχαντ Αϊντίν, ανεφερε οτι ο κατ ομολογίαν δράστης, παραδέχθηκε τη δολοφονία του 6άχρονου στην Αστυνομία όταν το πρωί (23/01) ρωτούσαν πληροφορίες για την εξαφάνιση του Μεχμετ Αλή Σεζάλ.

«Δεν τόλμησε να μας πει εμάς τίποτα, όταν τον πήρε η αστυνομία, τα είπε σε αυτούς» αναφέρει η οικογένεια του 6άχρονου, με θλίψη για την έκβαση των αναζητήσεων του ανηλικου και οργή για το δράστη.

Ο 15άχρονος κωφός Ρομά μουσουλμάνος στο θρήσκευμα, διαβιούσε στο μαχαλά, σύμφωνα με μαρτυρίες μαζί με την αδελφή του καθως είχε υποστεί βιασμό στην Αρίσβη όπου διέμενε η οικογένεια τους. Ωστόσο το 2016 με κατηγορητήριο για βιασμό είχε παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη, ωστόσο είχε αφεθεί ελεύθερος.

Αστυνομικές πήγες αναφέρουν ότι ο 15άχρονος κατ ομολογίαν δράστης, ομολόγησε την πράξη του και δήλωσε ότι βίασε τον 6άχρονο πριν το δολοφονήσει. Ωστόσο αναμένεται η διενέργεια νεκροτομής στο πτώμα του Μεχμετ Αλή Σεζάλ προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του καθως και  τα όποια ευρήματα .

Με την ποινική  δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 15άχρονου Ρομά αναμένεται να μεταχθεί στον Εισαγγελέα  (24/01) ενω Αστυνομικές δυνάμεις επιτηρούν τον καταυλισμό καθώς λόγω της οργής και των συνθηκών θανάτου του ανηλικου, εκφράζονται φόβοι για αντίποινα.

___________

* xronos.gr