Ασπροπύργος: Οι “διαρρήκτες χρηματοκιβωτίων” αφαίρεσαν φορτηγάκι εταιρείας και έβαλαν φωτιά σε δύο αυτοκίνητα

Οι “διαρρήκτες χρηματοκιβωτίων” υστερα από διάρρηξης σε εταιρεία αφαίρεσαν φορτηγάκι προκάλεσαν εμπρησμό και διέφυγαν με κλεμμένο όχημα το οποίο εντοπίσθηκε καμμένο.

Ξημερώματα Τρίτης  (24/01-03.15) οι επτά αλλοδαποί- σύμφωνα με μαρτυρία του φύλακα Γεωργιανοί υπήκοοι- διαβόητοι ως “διαρρήκτες χρηματοκιβωτίων” διέρρηξαν εταιρεία πλακιδίων στον Ασπρόπυργο. Ακινητοποίησαν το φυλακα και απο τα γραφεια απέσπασαν το χρηματοκιβώτιο της εταιρείας. Όπως έχει καταγραφεί από το κύκλωμα της εταιρείας, οι επικίνδυνοι κακοποιοί, κινήθηκαν με το μαύρο BMW το οποίο απασχολεί ως κλεμμένο (12/2016) από την περιοχή της Νέας Ερυθραίας.

Οπως διακριβώθηκε είναι το ίδιο όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δράστες διάρρηξης -μεταξύ αλλων- σε εταιρεία φαρμάκων στην Λεωφορο Πάρνηθος στο Μενίδι (16/01) κατά την οποία απέσπασαν το χρηματατοκιβώτιο και στη αποτυχημένη απόπειρα κλοπής του χρηματοκιβωτίου απο τη γαλακτοβιομηχανια ΟΛΥΜΠΟΣ (17/01- 02.20) στο 27ο χιλιόμετρο της Αθηνών- Λαμίας στο Καπανδρίτι.

Κατά τη διαφυγή τους, τα ξημερώματα οι επικίνδυνοι κακοποιοί με το κλεμμένο BMW, από την εταιρεία πλακιδιων στον Ασπρόπυργο, αφαίρεσαν και το φορτηγάκι εταιρείας Security  (Falcon) το οποιο ηταν σταθμευμένο στο χώρο.

Παρά τις αναζητήσεις των πληρωμάτων της ΕΛ.ΑΣ οι δράστες κατάφεραν να εγκαταλείψουν στα Άνω Λιόσια το κλεμμενο όχημα στο οποίο προκάλεσαν εμπρησμό και με το κλεμμένο BMW διέφυγαν. Σχεδόν μια ώρα αργότερα κι ενώ ήταν σε εξέλιξη οι αναζητήσεις για το κλεμμένο BMW, εντοπίσθηκε καμμένο (24/01 04.30) στο Μενίδι με τους δράστες να διαφεύγουν με έτερο όχημα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις Αστυνομικών της Ασφάλειας, πρόκειται για μια από πολυμελη σπείρα, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, με τα μέλη της να εισβάλλουν σε εταιρείες στα Δυτικά και βόρεια προαστια με πρόσβαση διαφυγής στην Εθνική Οδό και έχουν στόχο τα χρηματοκιβώτια των εταιρειών.

Έρευνες διεξάγει η Ασφάλεια.