Θανάτωσαν με φόλα σκύλο- οδηγό

Σε φόλα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων και το πόρισμα του κτηνίατρος αποδίδονται τα αίτια που προκάλεσαν τη θανατωση σκύλου οδηγού τυφλού.

“Μόλις χάσαμε, εντελώς ξαφνικά τη Diamond, έναν σκύλο – οδηγό της Σχολής “Λάρα”, πιθανότατα από φόλα που κάποιος πέταξε στην αυλή του….. αναμένουμε τα αποτελέσματα της νεκροψίας και των τοξικολογικών για να προβούμε σε ανακοίνωση. Ήταν ένας ικανότατος σκύλος-οδηγός, τον οποίο είχαμε εκπαιδεύσει με πολλή αγάπη και που είχε αλλάξει τη ζωή ενός ανθρώπου… αυτή, η κοινωνία για την οποία ανιδιωτελώς, αγωνιζόμαστε μας χλευάζει πλέον, κατάμουτρα κι απροκάλυπτα. #ντροπή”, ανέφερε η Ιωάννα Μαρία Γκέρσου ιδρύτρια της “Σχολής Λάρα” (23/01) τα ξημερώματα της Δευτέρας 23/01)

Diamond_σκυλος_οδηγος

Η Diamond, το θηλυκό μαύρο Λαμπραντορ, είχε εκπαιδευτεί ως σκύλος- οδηγός τυφλών. Ο Παναγιώτης (Τακης) Κόλιας, εκ γεννετης τυφλός, είχε παραλάβει τη Diamond, η οποία είχε εκπαιδευτεί για τις εξειδικευμένες ανάγκες του, ώστε να τον βοηθάει στην καθημερινότητά του.

Πριν ένα χρόνο, η Diamond είχε παρουσιάσει τις δυνατότητες της και ο Παναγιώτης Κόλιας, είχε μιλήσει για τη συνδρομή της στην καθημερινότητά του- και καθώς ο ίδιος είναι εκ γεννετής τυφλός – η Diamond ήταν η όρασή του…

Όπως εξηγεί η Ιωάννα Μαρία Γκέρσου, της “Σχολής Λάρα”, η οποία γνωστοποίησε και την κατάληξη τους θηλυκού σκύλου- οδηγού, “…οι φολες κυκλοφορούν και σε σπρέι, οι σκύλοι – οδηγοί, μαθαίνουν να μην τρώνε από κάτω, μόνο εν ώρα εργασιας. Κανένας σκύλος δεν εκπαιδεύεται να μην τρώει από κάτω όταν είναι ελεύθερος (free run). Είναι ένα βασικό, ισχυρό ένστικτο του σκύλου. Ακόμα και στο εξωτερικό δεν τους εκπαιδεύουν τους σκυλους – οδηγους στην άρνηση τροφης όταν είναι ελεύθεροι”.

Η “Σχολή Λαρα” προτίθεται να προβεί σε όλα τα ένδιξα μέσα ώστε να εντοπισθεί ο δράστης.