Κομοτηνή: Ομολόγησε ο 15άχρονος Ρομά τη δολοφονία του 6άχρονου κωφού

Στη σύλληψη του 15άχρονου Ρομά προχώρησαν οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Κομοτηνής, ως κατ ομολογίαν δράστη της δολοφονίας του 6άχρονου κωφού τον οποίο αναζητούσαν με Amber Alert.

Ο 15άχρονος Ρομα με προβλήματα ακοης, το 2016, είχε κατηγορηθεί για απόπειρα βιασμού, προσήχθη στο Μέγαρο της ΔΑ Ροδόπης ως ύποπτος καθώς παρουσίαζε παραβατική συμπεριφορά.

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές στο nantiareport.gr, φέρεται να ομολόγησε την ενοχή του στη δολοφονία του 6άχρονου Μεχμετ Αλή Σεζάλ, και υπέδειξε το σημείο, εντος εγκαταλειμμένης οικιας, όπου και εντοπίσθηκε νεκρός το μεσημέρι της Δευτέρας (23/01) ο 6άχρονος. Πρόκειται για εγκαταλελειμμένο οίκημα, σε απόσταση περίπου διακοσίων μέτρων από το σημείο της εξαφάνισής του, στο γκετο – καταυλισμό του Αλάν Κουγιού, της Κομοτηνής, με τους διαβιούντες Ρομά, μουσουλμανοι στο θρησκευμα.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Νίκο Κιφνίδη, κατά την αυτοψία στο σημείο όπου εντοπίσθηκε το πτώμα του Μεχμετ Αλή Σεζάλ στην Κομοτηνή, ο ανήλικος έφερε εκδορές στον κορμό και το πρόσωπο- στους κροτάφους και τα χείλη-. Το πτωμα του 6άχρονου ήταν σκεπασμένο με ένα παλιό μπουφάν και μια κουρτίνα, ενω τα ακρα του- τα χέρια και τα πόδια – ήταν δεμένα.

Κομοτηνή_έγκλημα

Οι Αστυνομικοί  εντόπισαν στην κατοχή του 6άχρονου τα προσωπικά του αντικείμενα. Ο θάνατος του αγοριού αποδίδεται σε ασφυκτικός, ωστοσο για τα ακριβής αιτία θανάτου αναμένεται η ολοκλήρωση της νεκροψία-νεκροτομή.

Ο 6άχρονος Μεχμετ Αλή Σεζάλ σύμφωνα με την ανακοίνωση, ήταν κωφός. Ειχε δηλωθεί απο τους οικίους του, το βράδυ της Κυριακής (22/01-21 30) η εξαφάνισή του, καθως δεν επέστρεψε στο παραπηγματα της οικογένειας στην περιοχή Αλάν Κουγιού, της Κομοτηνής (22/01- 21:30)

Για την υπόθεσης αναμένονται ανακοινώσεις απο τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης.

__________

* φωτογραφίες από την εφημερίδα “ΧΡΟΝΟΣ” στο σημείο της δολοφονίας του ανήλικου.

** video από την τοπική ιστοσελίδα “fonirodopis.gr”