Καταγγελία και προπαγανδιστικό βιντεο σε υπερασπιστική γραμμή για το 16άχρονο συλληφθέντα σε επεισόδια- Επιχείρησε να αποδράσει και παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα

Με καταγγελία και μονταρισμένο προπαγανδιστικό βιντεοληπτικό υλικό, σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του “χώρου” ανάρτηση στήριξης υπερασπιστικής γραμμής για τον 16άχρονο συλληφθέντα σε επεισόδια ο οποίος τραυματίσθηκε σοβαρά σε τροχαίο στην απόπειρα απόδρασης του κατα τη μεταγωγή του στη ΓΑΔΑ.

Σε προγραμματισμένη πορεία για τον kilah P- Παύλο Φύσσα (16/09) επεισόδια αντιεξουσιαστών στην πορεία για τον Killah P, έξω από τη ΓΑΔΑ, ακολούθησαν εκτεταμένα επεισόδια στα Εξάρχεια με επιθέσεις σε βάρος διμοιρίας των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων επεισοδίων, συλλαμβάνεται ο 16άχρονος Κώστας Μπ.

Κατά τη μεταγωγή του στη ΓΑΔΑ ο ανήλικος, επιτίθεται στους Αστυνομικούς συνοδούς του, της Δίωξης Ναρκωτικών οι οποίοι τον παρέλαβαν από τη διμοιρία και επιχειρεί να διαφύγει με χειροπέδες στα χέρια τρέχοντας κάθετα τη Λ.Αλεξάνδρας. Διερχόμενος οδηγός οχήματος έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο δεν πρόλαβε να αντιδράσει στην αιφνιδιαστική κίνηση του εφήβου δραπέτη, ο οποίος έπεσα στο διερχόμενο όχημα και παρασυρθηκε με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του. 

Καταγγελία που αναρτήθηκε(14/10) σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, παρατίθεται καθώς και μονταρισμενο προπαγανδιστικό βιντεοληπτικό υλικό υπο την “οπτικη” του “χωρου”.

“Στις 16 Σεπτέμβρη 2017, ημέρα διαδηλώσεων μνήμης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από νεοναζί της Χρυσής Αυγής, συνελήφθη κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στα Εξάρχεια ο 16χρονος Κώστας Μπ. Ο 16χρονος βασανίστηκε πριν καν τη μεταγωγή του στη Γ.Α.Δ.Α. Η κατασταλτική βαρβαρότητα όμως δε σταμάτησε εκεί. Το αποτέλεσμα ήταν να βρεθεί ακόμη βαριά χτυπημένος μέσα στο πλαίσιο αυτού του βασανισμού. Συγκεκριμένα, ο Κώστας Μπ. βασανίστηκε σε διάρκεια και συστηματικά μετά τη σύλληψη του καθώς ήταν δεμένος πισθάγκωνα. Ενώ ήταν σιδεροδέσμιος στο έδαφος σε ημιαναίσθητη κατάσταση από τα συνεχή χτυπήματα της διμοιρίας, που τον συνελαβε στη Χαριλάου Τρικούπη και Βαλτετσίου, μπάτσοι του πατούσαν τα χέρια με σκοπό να του σπάσουν τα δάχτυλα και τον κλωτσούσαν στο κεφάλι μέχρι λιποθυμίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, που διασταυρώνονται, αφού μεταφέρθηκε αναίσθητος μέχρι τη ΓΑΔΑ και πριν τον οδηγήσουν στα κελιά, ανέκτησε τις αισθήσεις του μέσα στο περιπολικό και στην προσπάθειά του να διαφύγει από τους βασανιστές του, τραυματίστηκε σοβαρά από διερχόμενο όχημα. Το αποτέλεσμα ήταν η κράτηση του στα κελιά να ανασταλεί, να μεταφερθεί εσπευσμένα στο ΚΑΤ και να εισαχθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Για να ανταπεξέλθει ο οργανισμός του στη σφοδρότητα των χτυπημάτων και λόγω των πολλαπλών καταγμάτων, υποβλήθηκε σε τεχνητό κώμα για ημέρες. Σαφώς και καθόλου τυχαία δεν είναι η προσπάθεια συγκάλυψης του γεγονότος από τους κυβερνητικούς μηχανισμούς, οι οποίοι φοβούμενοι τις αντιδράσεις, που θα μπορούσαν να προκύψουν από «ένα νέο Γρηγορόπουλο», έδρασαν άμεσα. Όπως έχει γίνει γνωστό, ο υπουργός δημοσίας τάξης, Νίκος Τόσκας, μέσα σε μία ώρα από το συμβάν βρέθηκε στο ΚΑΤ στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας. Αυτή η τακτική συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με την επιμονή στη μη δημοσιοποίηση υλικού από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας και την απόκρυψη της ιατροδικαστικής εξέτασης”.