Επιχείρησε να διαφύγει της Αστυνομικής μεταγωγής και τον χτύπησε αυτοκίνητο ενώ διέσχιζε την Αλεξάνδρας

Τα επεισόδια στα Εξάρχεια συνεχίστηκαν μεχρι τις πρώτες πρωινες ώρες, ενώ ακολούθησαν προσαγωγές και συλλήψεις. Ανήλικος στην προσπάθειά του να διαφεύγει κατά τη μεταγωγή του στο ΑΜΑ, διέφυγε της Αστυνομικής συνοδείας διέσχισε κάθετα το οδόστρωμα με αποτέλεσμα διερχόμενο αυτοκίνητο να τον τραυματίσει.

Ο ανήλικος -16ετών – είχε συλληφθεί νωρίτερα στα επ αυτοφώρω στα επεισόδια στην περιοχή των  Εξαρχείων επι της Χ.Τρικούπη (17/09) από διμοιρία της ΥΑΤ, σε επιθέσεις με μολώτοφ σε βαρος τους, με τους Αστυνομικούς να τον χειροπεδίζουν και να τον παραδιδουν σε συναδέλφους τους, της Κρατικής Ασφάλειας να τον μεταφέρουν δεσμευμένο στο Μέγαρο της ΓΑΔΑ.

Στην προσπάθεια του νεαρού, να δραπετεύσει, διέφυγε της προσοχής των τεσσάρων Αστυνομικών συνοδών του ενώ τον αποβίβαζαν από το περιπολικό, κι επιχείρησε να διασχίσει τρεχοντας τη Λ.Αλεξάνδρας. Διερόμενο οχημα στο ρεύμα προς Κηφησιά, καθώς ο οδηγός δεν πρόλαβε να αντιδράσει καθως και της περιορισμένης ορατότητας και της απότομης κίνησης του νεαρού στο δρόμο, τον παρέσυρε τραυματίζοντας τον.

Άμεσα στο σημείο μετέβη ασθενοφόρο και σταθμός Τροχαίας. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ΚΑΤ όπου διαπιστώθηκε ότι φερει κατάγματα στα οστά του προσώπου και θλάσεις στον πνεύμονα. Κατά τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο, έκανε επιληπτική κρίση και οι γιατροί τον εισήγαγαν στη ΜΕΘ όπου και νοσηλεύεται διασωληνωμένος και φρουρούμενος, εκτός κινδύνου ζωής.

Για το περιστατικό έχει διαταχθεί έρευνα ενώ ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή Εισαγγελέας.