“Καταγγελία για βιασμό ανήλικης έξω από Δημοτικό Σχολείο δεν έχει υποβληθεί στις Αρχές”

Με αφορμή δημοσίευμα διαδικτυακού ιστότοπου με αναφορά σε σεξουαλική επίθεση σε ανήλικη έξω από Δημοτικό Σχολείο της Δυτικής σε ανακοίνωση προχώρησε η ΓΑΔΑ

Σε αναρτήσεις διαδικτυακών ιστοτόπων- τις προηγούμενες ημέρες αναπαράγεται κείμενο που ανέφερε ότι άτομο στα αρχικά Β.Κ, κάτοικος Αχαρνών, έγγαμος, πατέρα δύο ανηλίκων παιδιών, βίασε από κοινού με τρία ακόμα Ρομά υπό την επήρεια αλκοόλ, 5άχρονο κοριτσι έξω από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών . Στη σχετική ανάρτηση υπήρχε και φωτογραφία υπαρκτού προσώπου ο οποίος καμία εμπλοκή δεν είχε με τις αποδιδομενες στο πρόσωπο του κατηγορίες.

Η ανάρτηση στον κόσμο των κοινωνικών δικτύων  αναδημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδες και αναπαράγεται με σχόλια και ακραίες απειλές. Ο άνδρας τα στοιχεία του καθως και προσωπικά του δεδομένα διακινήθηκαν στο διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα, ενημερώθηκε και κατέθεσε μήνυση κατά των διαχειριστών της ιστοσελίδας για την ψευδή είδηση που τον καθιστούσε εμπλεκόμενο σε βαρύτατο ποινικό κακούργημα.

Όπως διακριβώθηκε σε έρευνα της ΕΛ.ΑΣ κανένα τέτοιο περιστατικό δεν έχει καταγγελθεί ούτε υπήρχε ανήλικη θύμα βιασμού (!)

Ο άνδρας ενημερώθηκε για το συμβάν και κατέθεσε μήνυση κατά των διαχειριστών της σελίδας οι οποίοι τώρα θα κληθούν να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη για την ψευδή είδηση που στιγμάτισε έναν αθώο πολίτη

Για άλλη μια φορά διακρίνεται προκύπτει ότι “κόσμο του διαδικτύου” άκριτα ο οποιοσδήποτε μπορεί να αναρτήσει “πληροφορίες” και να προβεί σε κακόβουλη ανάρτηση και χρήστες των κοινωνικών δικτύων να την αναπαράγουν, χωρίς έλεγχο, και να οδηγήσουν στην στοχοποίηση και κίνδυνο ζωής ανθρώπους.

Σε διάψευση αυτών των δημοσιευμάτων, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία , θέλοντας να ανακόψει την αναπαραγωγή  της ανάρτησης.

Όπως σημειώνεται, στην Αστυνομική ανακοίνωση: με αφορμή ανάρτηση σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που επικαλείται βιασμό ανήλικης έξω από Δημοτικό Σχολείο των Αχαρνών, ανακοινώνεται ότι κανένα τέτοιο περιστατικό δεν έχει καταγγελθεί σε αστυνομικές Υπηρεσίες.