Καλλιθέα: Οι αναφορές της Ιωάννας στους Αστυνομικούς- Μαρτυρίες για παλαιότερη προστριβή της- Η προσχεδιασμένη επίθεση

Οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας, έχουν επικεντρώσει τις έρευνες στον πολύ κλειστό οικείο της περίγυρο

Μαρτυρίες, καταθέσεις, αναφορές και φήμες, ερευνούν οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας, για τα κίνητρα που όπως εκτιμούν θα οδηγήσουν την αστυνομική έρευνα στη βιτριολίστρια της επίθεσης σε βάρος της 34άχρονης Ιωάννας το πρωί της Τετάρτης (20/005-09.30) έξω από τα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας στην οποία εργάζεται, πίσω από τον ΙΝ Αγίας Ελεούσας, στην Καλλιθέα. Το απόγευμα της Τετάρτης, οι Αστυνομικοί, στο Ιδιωτικό Θεραπευτήριο του Π.Φαλήρου, ήρθαν σε μια πρώτη επαφή με τη 34άχρονη, για όσα θυμάται από την επίθεση σε βάρος της, μέσα στην είσοδο της πολυκατοικίας στην Καλλιθέα.

Οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας, έχουν αναζητήσει –από φήμες και αναφορές προσώπων τα οποία ανήκουν στις φιλικές και κοινωνικές επαφές της 34άχρονης Ιωάννας,- προκειμένου να καταθέσουν πρόσωπα με τα οποία διατηρούσε επαφές, μεταξύ των οποίων και δύο άνδρες οι οποίοι έχουν βρεθεί πολύ κοντά στην νεαρή καστανόξανθη γυναίκα από το Λουτρό Αμφιλοχίας, και ανήκουν στις επαφές ως συνδετικοί σύνδεσμοι, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές ωστόσο πολύ πρόσφατα. Από τις αναφορές των οικείων της δεν έχουν προκύψει να γνωρίζουν σχετικά με τη ζωή της 34άχρονης στην Αθήνα, ενώ οι τέσσερις κοντινοί της φίλοι οι οποίοι την επισκέφτηκαν και στο Νοσοκομείο, έχουν κληθεί σε καταθέσεις.

Οι μαρτυρίες οι οποίες έχουν αναφέρει έντονη λεκτική αναφορά, με αποδέκτη την 34άχρονη, λίγο πριν δεχθεί την επίθεση, εξετάζονται από τους Αστυνομικούς της Ασφάλειας, ωστόσο δεν έχει γίνει σχετική αναφορά από την 34άχρονη Ιωάννα, καθώς φέρεται να μη θυμάται όπως τους ανέφερε λεπτομέρειες από την επίθεση σε βάρος της . Από ασφαλείς πληροφορίες του NantiaReport.gr, έχουν προκύψει αναφορές προς τους Αστυνομικούς για προστριβή της 34άχρονης πριν χρόνια, και εξετάζονται ως προς τα πρόσωπα και τα πραγματικά γεγονότα, στο ενδεχόμενο να μπορούν να συσχετισθούν με την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος της με το καυστικό υγρό. Φέρεται ωστόσο σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, η 34άχρονη Ιωάννα, να υποστήριξε ότι δεν είχε προσωπικές διαφορές και αντιπαραθέσεις, με την περιγραφή της να αποδίδει την επίθεση, σε συμπτωματικά τυχαίο περιστατικό.

«Δε μπορώ να φανταστώ ποιος θα μου έκανε κακό», φέρεται να ανέφερε στους Αστυνομικούς, υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, στην ολιγόλεπτη συνομιλία τους η 34άχρονη Ιωάννα, καθώς αντιμετωπίζει φρικτούς πόνους, βρίσκεται υπό βαριά φαρμακευτική αγωγή, σε εξαιρετικά άσχημη ψυχολογική κατάσταση και είναι τρομοκρατημένη.  Ωστόσο για τους Αστυνομικους της Ασφάλειας, εκτιμούν ότι η βιτριολίστρια είχε γνώση του χώρου, καθώς προκύπτει ότι ήξερε πώς να κινηθεί. Λόγω των περιοριστικών μέτρων, τα γραφεία της εταιρείας στην οποία εργάζεται η 34άχρονη, είχαν επαναλειτουργία στις 18 Μαΐου, ήταν η τρίτη ημέρα λειτουργίας της, όταν κατά την προσέλευσή της στο γραφείο της, η 34άχρονη δέχθηκε την επίθεση, την οποία αποδίδουν ως  προσχεδιασμένη ενέργεια καθώς στο χώρο κατά την ιχνηλασία δεν εντοπίσθηκε ούτε το δοχείο στο οποίο μετέφερε το καυστικό υγρό . Στις αναφορές της 34άχρονης, φέρεται να επανέλαβε στους Αστυνομικούς όσα ανέφερε και στους γιατρούς με την άφιξη της στο Ιδιωτικό Θεραπευτήριο του Π.Φαλήρου, σχεδόν δέκα λεπτά μετά την επίθεση. Αναφέρθηκε στη μαυροφορεμένη γυναίκα με τη μάσκα να καλύπτει το πρόσωπό της, η οποία την αιφνιδίασε.

Η κατάστασή της 34άχρονης, σύμφωνα με του θεράποντες ιατρούς της, κρίνεται εκτός κινδύνου ζωής, ωστόσο φέρει βαρύτατα εγκαύματα στο 20% του κορμού της με βαθιά χημικά εγκαύματα με πληγές στο πρόσωπο, το λαιμό, τα χέρια και τον κορμό της, και στο αριστερό της μάτι βαθύ έγκαυμα στον αμφιβληστροειδή. Για την καλύτερη αντιμετώπιση των τραυμάτων της, με τη σταθεροποίησή της , αποφασίστηκε η μεταφορά της στην εξειδικευμένη μονάδα Εγκαυμάτων του Θριάσειου Νοσοκομείου όπιου θα συνεχίσει τη νοσηλεία της.