Αναφορά προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την άρνηση παραλαβής κρατουμένων από τις Φυλακές της Χώρας

Θέμα: «Αναφορά προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την άρνηση παραλαβής κρατουμένων από τις Φυλακές της Χώρας»

       Συνάδελφοι,

      Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών γνωστοποιεί ότι κατέθεσε αναφορά στον αξιότιμο κ. Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, καταγγέλλοντας την άρνηση των Φυλακών της Χώρας να παραλάβουν άμεσα από τις Αστυνομικές Αρχές, καθ’ όλη την διάρκεια της πανδημίας, τους υπόδικους κρατούμενους για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα προσωρινής κράτησης από τον κ. Ανακριτή και έχει διαταχθεί η εκτέλεσή τους από τον κ. Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών, γεγονός που συνιστά κατά την γνώμη μας ευθεία παραβίαση του άρθρου 289 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Η εν λόγω τακτική έχει ως συνέπεια την υπερπλήρωση και επιβάρυνση των συνθηκών κράτησης στα αστυνομικά κρατητήρια της Γ.Α.Δ.Α. τα οποία ενώ αποτελούν χώρους βραχείας κράτησης, εντούτοις έχουν μετατραπεί το τελευταίο διάστημα σε σωφρονιστικά ιδρύματα και οι εργαζόμενοι αστυνομικοί σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Από την επικοινωνία μας για το θέμα με τους αρμόδιους έχουμε λάβει τη διαβεβαίωση ότι το όλο ζήτημα θα επιλυθεί άμεσα.

      Συνάδελφοι,

      Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών από την πλευρά μας θέλουμε να επικοινωνήσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι σε περίπτωση που το όλο ζήτημα συνεχίσει να υφίσταται, θα ζητήσουμε τη συνδρομή σας, ώστε να προβούμε σε ακόμα πιο δραστικές ενέργειες για την οριστική επίλυσή του.

Παρατίθεται ΑΥΤΟΥΣΙΑ η σχετική Αναφορά

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών