Καλλιθέα: Στο Θριάσειο μεταφέρθηκε η 34άχρονη Ιωάννα- Οι έρευνες των Αρχών και τα σημεία που εστιάζουν για τη βιτριολίστρια

Στο εξειδικευμένο τμήμα Εγκαυμάτων του Θριάσειου Νοσοκομείου μεταφέρθηκε το μεσημέρι η 34άχρονη Ιωάννα

Με συνοδό τη μητέρα και τον αδελφό της, η 34άχρονη Ιωάννα, η οποία δέχθηκε την επίθεση με καυστικό υγρό έξω από το γραφείο της ασφαλιστικής εταιρείας στην οποία εργάζεται στην Καλλιθέα (20/05-09.30) , μεταφέρθηκε στις 13:45 το μεσημέρι της Πέμπτης (21/05) με ασθενοφόρο στο Θριάσειο Νοσοκομείο στην εξειδικευμένη Μονάδα Εγκαυμάτων, όπου θα συνεχίσει τη νοσηλεία της.

Το απόγευμα της Τετάρτης (20/05) Αστυνομικοί της Ασφάλειας την συνάντησαν και είχαν ολιγόλεπτη πρώτη επαφή μαζί της, προκειμένου να αποκομίσουν πληροφορίες που η ίδια η 34άχρονη γνώριζε, και θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν κατά τις έρευνες, στον εντοπισμό της βιτριολίστριας ως δράστιδα της επίθεσης με καυστικό υγρό σε βάρος της νεαρής γυναίκας από το Λουτρό Αμφιλοχίας. Οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας, εξ αρχής έχουν εκφραστεί  αρκετά πεπεισμένοι ότι το κίνητρο της επίθεσης με την ακραίας βίαιη ενέργεια, εκφράζει μίσος και εμπάθεια, ενδεχομένως έχει προκληθεί από εντελώς προσωπικά κίνητρα αντεκδίκησης .

Όπως έχει προκύψει κατά τις έρευνες και έχει περιγράψει και η 34χρονη, η βιτριολίστρια της επίθεσης την περίμενε στην είσοδο της εταιρίας όπου εργάζεται. Στην είσοδο της πολυκατοικίας, δεν υπάρχει εγκατεστημένη κάμερα, ωστόσο υπάρχουν κάμερες από άλλα σημεία στην ευρύτερη περιοχή και υλικό από κάμερες έχει αναζητηθεί προκειμένου να προκύψει η κίνηση της γυναίκας που πραγματοποίησε την επίθεση κατά τη μετάβασή της , την παραμονή της στο χώρο και τη διαφυγή της αμέσως μετά την επίθεση. Παράλληλα, έχει ζητηθεί από την Εισαγγελία άρση τηλεφωνικού απορρήτου και επικοινωνιών, ώστε να ερευνηθούν όλες οι επικοινωνίες και οι επαφές της 34άχρονης. Όπως επισημαίνεται για τον μεγαλύτερο όγκο βιντεοληπτικού υλικού που έχουν στη διάθεσή τους οι Αστυνομικοί, μπορούν να αποκομίσουν μια εικόνα για τα γεγονότα σε πραγματικό χωροχρόνος, ωστόσο η ποιότητα του υλικού στις περισσότερες καταγραφές είναι εξαιρετικά χαμηλής ανάλυσης και ποιότητας.