Καλλιθέα: Καταγραφές από κάμερες ασφαλείας και η άρση των επικοινωνιών- Η πρώτες μνήμες της Ιωάννας από την επίθεση

Θυμάται τη μαυροφορεμένη γυναίκα με τη μάσκα να καλύπτει το πρόσωπό της, και σε κατάσταση σοκ νοσηλεύεται στην Εντατική του Ιδιωτικού Θεραπευτηρίου

Στο Ιδιωτικό Θεραπευτήριο του Π.Φαλήρου, βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης (20/05) οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής καθώς ήθελαν μια πρώτη επαφή με τη 34άχρονη Ιωάννα η οποία δέχθηκε επίθεση (20/05-09.30) με καυστικό υγρό ενώ είχε μπει στην πολυκατοικία στην οποία στεγάζεται η ασφαλιστική εταιρεία όπου εργάζεται στην Καλλιθέα .

Σύμφωνα με πληροφορίες από Αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr, υπό εξαιρετικά δύσκολες, οι Αστυνομικοί είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία με την 34άχρονη Ιωάννα. Η νεαρή γυναίκα τελεί υπό άσχημη ψυχολογική κατάσταση ενώ φέρει βαρύτατα εγκαύματα στο 20% του κορμού από την επίθεση με καυστικό υγρό, και ο χρόνος που επετράπη στους Αστυνομικούς για να μιλήσουν μαζί της ήταν ελάχιστος . Από ασφαλείς πληροφορίες του Nantiareport.gr, η 34άχρονη επανέλαβε στους Αστυνομικούς όσα ανέφερε και στους γιατρούς με την άφιξη της στο Ιδιωτικό Θεραπευτήριο του Π.Φαλήρου, σχεδόν δέκα λεπτά μετά την επίθεση. Αναφέρθηκε στη  μαυροφορεμένη γυναίκα με τη μάσκα να καλύπτει το πρόσωπό της, η οποία την αιφνιδίασε. Περιέγραψε ότι η ίδια κινήθηκε προς το ασανσέρ για τον όροφο στον οποίο στεγάζεται το ασφαλιστικό γραφείο στο οποίο εργάζεται, με την αριστερή της πλευρά εκτεθειμένη προς την έξοδο όταν από τις σκάλες που οδηγούν στο υπόγειο είδε μπροστά της τη σκοτεινή γυναικεία φιγούρα, την οποία δεν αναγνώρισε, τις έριξε το καυστικό υγρό δευτερόλεπτα πριν νιώσει το πρόσωπο και το κορμί της να φλέγονται και τα νοτισμένα ρούχα της να την καίνε. Ωστόσο η 34άχρονη Ιωάννα, φέρεται να υποστήριξε ότι δεν είχε προσωπικές διαφορές και αντιπαραθέσεις, με την περιγραφή της να αποδίδει την επίθεση, σε τυχαίο περιστατικό.

«Βοηθήστε με σώστε με!»

Σύμφωνα με πληροφορίες από Αστυνομικές πηγές, μαρτυρίες αναφέρουν έντονη λεκτική αναφορά, με αποδέκτη την 34άχρονη λίγο πριν την επίθεση , κάτι που εξετάζεται . Όπως επισημαίνουν οι ίδιες Αστυνομικές πηγές, φέρεται η δράστιδα της επίθεσης να περίμενε στην είσοδο της εταιρίας όπου εργάζεται την 34άχρονη, καθώς έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας. Ωστόσο υλικό από κάμερες της ευρύτερης περιοχής έχει αναζητηθεί προκειμένου να προκύψει η κίνηση της γυναίκας που πραγματοποίησε την επίθεση κατά τη μετάβασή της , την παραμονή της στο χώρο και τη διαφυγή της αμέσως μετά την επίθεση, έχει ζητηθεί από την Εισαγγελία άρση τηλεφωνικού απορρήτου και επικοινωνιών, ώστε να ερευνηθούν όλες οι επικοινωνίες και οι επαφές της 34άχρονης. Ωστόσο όπως επισημαίνεται για το μεγαλύτερο όγκο βιντεοληπτικών υλικών που έχουν στη διάθεσή τους, οι Αστυνομικοί, μπορούν να αποκομίσουν μια εικόνα για τα γεγονότα σε πραγματικό χωροχρόνος, ωστόσο η ποιότητα του υλικού στις περισσότερες καταγραφές είναι εξαιρετικά χαμηλής ανάλυσης και ποιότητας.

Σε κάμερα ασφαλείας έχει καταγραφεί η άφιξη της Ιωάννας με το μικρό κόκκινο αυτοκίνητό της, να σταθμεύει στη γειτονιά πίσω από τον ΙΝ Αγίας Ελεούσας στην Καλλιθέα. Πεζή και με σταθερό βηματισμό, κατευθύνεται προς τα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας στο πολυώροφο κτήριο επί της Ελευθερίου Βενιζέλου (Λ.Θησέως) με είσοδο από την κάθετη οδό Μπουμουλίνας. Διακρίνεται να εισέρχεται στο κτήριο, δευτερόλεπτα πριν δεχθεί την επίθεση. Από άλλη κάμερα έχει καταγραφεί η 34άχρονη υποβασταζόμενη να μεταφέρεται στο γειτονικό φαρμακείο, γυμνή και καλυμμένη με ποδιά κομμωτηρίου, για τις πρώτες βοήθειες ελάχιστα πριν την μεταφέρουν με ιδιωτικό αυτοκίνητο στο Νοσοκομείου του Π.Φαλήρου όπου και παραμένει σε νοσηλεία.

Εύχαρις και προσεγγίσιμη, η νεαρή καστανόξανθη γυναίκα από το Λουτρό Αμφιλοχίας, απολάμβανε τη ζωή και τα ταξίδια με τους φίλους της. Τον περασμένο Ιανουάριο 2019 είχε συμμετάσχει ως παίκτρια στο τηλεπαιχνίδι του Alpha “Deal”, με την ίδια να ανοίγει το.. κουτί της Αιτωλοακαρνανίας. Η ίδια σε λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα που διατηρεί, σε παρελθοντικό χρόνο είχε δημοσιεύσει ένα meme με την διατύπωση «Περιέγραψέ μου τον εαυτό σου με τρεις λέξεις. – Πώς μπλέκω έτσι». Μπορεί να μην γνωρίζουμε τη συνθήκη που την οδήγησε σε αυτή την ανάρτηση, αλλά αυτό το «μπλέξιμο» ίσως στάθηκε αφορμή να βιώσει το χειρότερο εφιάλτη.

Η 34άχρονη Ιωάννα με βαριά καυστικά εγκαύματα, παραμένει σε νοσηλεία στη ΜΕΘ. Με πληροφορίες από το Ιδιωτικό Νοσηλευτικό Ίδρυμα, φέρει καθολικά εγκαύματα στο πρόσωπο ενώ έχει χάσει το αριστερό της μάτι και η κατάστασή της κρίνεται εξαιρετικά σοβαρή καθώς έχει υποστεί βαθύ χημικό έγκαυμα . Σύμφωνα με τον Διευθυντής Επειγόντων στο Ιδιωτικό Θεραπευτήριο, Πάρη Μπουλέ, όπου μεταφέρθηκε η 34άχρονη, «Νοσηλεύεται στην ομάδα εγκαυμάτων. Η γυναίκα είχε χημικό έγκαυμα στο πρόσωπο, στον τράχηλο και στα άνω άκρα της. Και στο αριστερό της μάτι ένα άσχημο έγκαυμα στον αμφιβληστροειδή. Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζεται από μία ομάδα πλαστικών χειρουργών και οφθαλμιάτρων. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση για το μάτι. Είναι σταθερή η κατάστασή της αυτή τη στιγμή. Στην ερώτησή μου για το αν ήταν εσκεμμένο ώστε να φωνάξουμε την αστυνομία, μου είπε «δεν ξέρω τι έγινε, μία γυναίκα με μαύρα, δεν έχω καταλάβει, μου πέταξε κάτι». Ήταν δύσκολη η επικοινωνία λόγω του σοκ που βίωνε», ανέφερε ο Διευθυντής Επειγόντων στο Ιδιωτικό Θεραπευτήριο.
Προανάκριση και έρευνα για την επίθεση, διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής σε συνεργασία με την Ασφάλεια Καλλιθέας, ενώ αναζητείται η βιτριολίστρα της επίθεσης.