Κ.Κηφισιά: Η επιμέλεια, η διαφωνία, η ψυχολογική πίεση, και τα τρία ανήλικα θύματα της διπλής δολοφονίας

Η απομάκρυνση των δύο ανήλικων παιδιών τους, μετά το διαζύγιο με την τέως σύζυγό του, και ευθύνες που ένιωθε για την οικογενειακή του κατάσταση, τον οδήγησαν σε σύγχυση και ο Αρχιφύλακας της Τροχαίας, έγινε δολοφόνος για δύο γυναίκες μητέρες ανηλίκων

«Είχε δημιουργήσει παρέες, έκανε τη ζωή της. Πήρα την απόφαση ότι δεν μπορούσα να αντέχω να μη βλέπω τα παιδιά μου». Παραδέχθηκε, περιέγραψε στους Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής την πράξη του, και αποδίδεται ως κατ ομολογίαν δράστης διπλής δολοφονίας στην Κάτω Κηφισιά. Ο 35άχρονος Αρχιφύλακας, είχε εισαχθεί στην ΕΛ.ΑΣ το 2007, και Υπηρετούσε σε Τμήμα Τροχαίας της ΒορειοΑνατολικής Αττικής, χωρίς να έχει απασχολήσει υπηρεσιακά για το οτιδήποτε, ενώ και στα ψυχομετρικά τέστ στα οποία είχε υποβληθεί είχε αξιολογηθεί ικανός.

«Δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα», υποστηρίζουν συνάδελφοί του

«Δεν άντεχα να μην βλέπω άλλο τα παιδιά μου. Τα είχε στείλει στην Θήβα», φέρεται μεταξύ άλλων να περιγράφει στην απολογία του ο 35άχρονος Αρχιφύλακας της Τροχαίας, μετά τη σύλληψή του, για την εν ψυχρώ δολοφονία της τέως συζύγου και της φίλης της, έξω από το σούπερ μάρκετ στο οποίο δούλευαν το απόγευμα της Τετάρτης (18/03-18.35)

Σύμφωνα με όσα φέρεται να υποστηρίζει, είχε πάρει απόφαση να βάλει τέλος στο οικογενειακό του αδιέξοδο -όπως το προσδιόριζε ο ίδιος- καθώς όπως ανέφερε δε μπορούσε να είναι άλλο μακριά από τα παιδιά του. Το απόγευμα της Τετάρτης (19/03) βρέθηκε στον χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων επί της Αχαρνών 80 και 1ης Μαίου, στην Κάτω Κηφισιά, ενώ το κατάστημα βρισκόταν σε λειτουργία και αρκετοί δημότες πραγματοποιούσαν τις αγορές τους.

Όπως προέκυψε από μαρτυρίες, αρχικά ο 35άχρονος Αρχιφύλακας της Τροχαίας, μπήκε στο σούπερ μάρκετ και αναζητούσε τη σύζυγό του γιατί «πήρε τα παιδιά μου, τα πήγε στους γονείς της στη Θήβα, τα άφησε και αυτή έκανε τη ζωή της. Δεν άντεχα να το ζω αυτό. Όποτε της έκανα κρούσεις να δω τα παιδιά, ή να τα πάρω για λίγο ήταν πάντα αρνητική»,  καθώς και τη φίλη της, γιατί όπως ισχυρίζεται «της έβαζε λόγια, και την επηρέαζε».

Δύο ανήλικα ηλικίας 5 και 8ετών είχε αποκτήσει το ζευγάρι, ενώ μητέρα ενός ανήλικου 5άχρονου ήταν και η φίλη της συζύγου του Αστυνομικού. Οι δύο γυναίκες κατέληξαν ακαριαία στα πολλαπλά τραύματα από τα πυρά του όπλου του 35άχρονου που είχαν δεχθεί.

Ο ίδιος φέρεται να περιέγραψε και τις προσπάθειες που είχε κάνει ο ίδιος για επανασύνδεση με την τέως σύζυγός του, χωρίς θετική εξέλιξη όπως την ήθελε ο ίδιος. Πήρε την απόφαση και έφτασε έξω απο το σούπερ μαρκετ στο οποίο ήταν εργαζόμενες οι δύο γυναίκες. Μόλις τις εντόπισε μέσα στο αυτοκίνητο, πλησίασε, άνοιξε την πόρτα και πυροβόλησε με το πιστόλι των 9mm που κατείχε. Ο καταιγισμός των πυρών, αρχικά δημιούργησαν την εντύπωση ότι επρόκειτο για ληστεία. Τα πρώτα πληρώματα της Αμεσης Δράσης που έφτασαν στο χώρο, και εντόπισαν τα πτώματα των δύο γυναικών διακρίβωσαν το διπλό έγκλημα και ενημέρωσαν για αναζητήσεις. Λίγο αργότερα, ο 35άχρονος Αρχιφύλακας εντοπίζεται στο μαυρο τζιπ του στο κέντρο της Κηφισιάς , προσάγεται στο Τμήμα Ασφαλείας, ομολογεί και συλλαμβάνεται ως δράστης της διπλής δολοφονίας. Στην κατοχή του οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάσχουν δύο κενές γεμιστήρες από το 9mm CZ που κατέχει νόμιμα.

Σε βάρος του 35άχρονου έχει σχηματισθεί ποινική δικογραφία και παραπέμφθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα.