“Στο Σάμο συζητήσαμε με το νέο Υποδιοικητή Υποδοχής και Ταυτοποίησης ζητήματα πυροπροστασίας των Κ.Υ.Τ. με ιδιαίτερο ενδιαφέρον”

Με αφορμή τις τοποθετήσεις Διοικητών και Υποδιοικητών Υπηρεσιών Ασύλου, σχόλιο του Υποστρατήγου του ΠΣ* για τον νέο Υποδιοικητή της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σάμου


«Από σήμερα (18/03) ο Σπύρος Χαγκαμπιμάνα, είναι Υποδιοικητής Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Συναντηθήκαμε πριν λίγες μέρες στη Σάμο και συζητήσαμε για τα ζητήματα πυροπροστασίας των Κ.Υ.Τ. δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο Σπύρος Χαγκαμπιμάνα, είναι απόφοιτος της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Πήρε μέρος σε ειρηνευτικές αποστολές του ΟΗΕ μέχρι τον Ιούνιο του 2015 και απέκτησε μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση και αντιμετώπιση κρίσεων. Η ενεργός στάση του στην υπεράσπιση του συντάγματος στο Μπουρουντί, το οποίο παραβιάσθηκε από τον πρόεδρο της χώρας, ήταν αιτία να συλληφθεί και να υποστεί βασανιστήρια. Απελευθερώθηκε το Φεβρουάριο του 2016 μετά από διπλωματικές πιέσεις προς το καθεστώς του Μπουρούντι, από την Ελληνική Πολιτεία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ΟΗΕ. Από τότε ξεκίνησε ένα μαραθώνιο αγώνα για να καταγγείλει τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Μπουρουντί. Το Φεβρουάριο του 2020 διορίστηκε σύμβουλος στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, θέση που διατήρησε μέχρι τις αρχές Μαρτίου», σχολιαζει ο Υποστρατηγος ΠΣ Γιάννης Σταμούλης, Συντονιστής Επιχειρήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου -Βορείου Αιγαίου και Κρήτης.