Ηράκλειο, Κρήτη: Για €14.000 η δολοφονία του Ιάκωβου Εμμανουήλ

Νέες καταθέσεις για τη δολοφονία του επιχειρηματία, Ιάκωβου Εμμανουήλ, στο Ηράκλειο.

Ξεκινά ο κύκλος των απολογιών των τριών κατηγορούμενων που εμπλέκονται στη δολοφονία του 39άχρονου επιχειρηματία Ιάκωβου Εμμανουήλ.

Ενώπιον του Ανακριτή απολογήθηκε  (18/01) ο 25άχρονος από την Αθήνα, ο οποίος φέρεται ως εκ των δολοφονων του 39άχρονου, Ιάκωβου Εμμανουήλ.
Την Πέμπτη (19/01) ο 34άχρονο συνέταιρο του Ιάκωβου Εμμανουήλ και η 30άχρονη σύντροφό του, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο δράστης της δολοφονίας του 39άχρονου, είναι ο 25άχρονος συγκατηγορουμενός τους.
Μέχρι και χθες (17/01) το βράδυ, ο νεαρός από την Αθήνα δήλωνε άρνηση να καταθέσει στους Αστυνομικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο 25άχρονος φέρεται να υποστηρίζει ότι τραυμάτισε τον Ιάκωβο Εμμανουήλ, καθώς και τον έβαλε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του. Υποστηρίζει, ωστόσο, ότι τον 39άχρονο δολοφονησε ο 34άχρονος συνέταιρό του, κοντά στο σημείο όπου τελικά εντοπίστηκε το πτώμα του, σε αγροτική περιοχή της Ρογδιάς.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές,  ο 34άχρονος αποποιείται την ευθύνη για τη δολοφονία του συνεταίρου του.

Βιντεοληπτικό – οπτικοακουστικό υλικό το οποίο εχουν στην κατοχή τους οι Αστυνομικοί φερεται να εχει καταγραφεί ο 25άχρονος να οδηγάει το αυτοκίνητο του Εμμανουήλ και ο 34άχρονος στη θέση του συνοδηγού το οποίο είχε συνυποβληθεί στη δικογραφία ως αδιάσειστο πειστήριο ενοχής για τους δράστες.
Φέρεται, ο 34άχρονος να παραδέχεται ότι συμμετείχε και ο ίδιος στην «παγίδα» που έστησαν στο συνέταιρό του, παρασύροντάς τον σε ραντεβού στην περιοχή του Σκαφιδαρά Ηρακλείου. Ωστόσο, όπως ισχυρίζεται, πριν φτάσει στο σημείο συνάντησης, δέχτηκε τηλεφώνημα από το νεαρό συγκατηγορούμενό του, ο οποίος -υποστηρίζει του ανεφερε- ότι είχε δολοφονησει τόνομα 39άχρονο και τον είχε τοποθετήσει στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του.
Ο 34άχρονος φέρεται να έχει καταθέσει στην απολογία του, ότι άνοιξε το πορτμπαγκάζ και είδε μέσα τον Ιάκωβο Εμμανουήλ. Στη συνέχεια τον τράβηξε έξω για να δει αν ήταν νεκρός, βεβαιώθηκε για το θάνατό του, καθώς, όπως είπε, ο αυχένας του ήταν σπασμένος, ενώ το πρόσωπό του ήταν βουτηγμένο στο αίμα.
Την ίδια εκδοχή με τον 34άχρονο φέρεται να παρουσίασε ενώπιον των Αρχών και η 30άχρονη σύντροφός του, η οποία υποστηρίζει, ότι παρέλαβε το φίλο της και τον 25άχρονο από το σημείο όπου απέρριψαν το πτώμα του Ιάκωβου Εμμανουήλ. Σύμφωνα με την ίδια, δε γνώριζε την τραγική κατάληξη του 39άχρονου.

Η 30χρονη φέρεται να ισχυρίζεται οτι κατάλαβε ότι ο Ιάκωβος Εμμανουήλ ήταν νεκρός μόνο όταν άκουσε τους δύο άνδρες να συνομιλούν μεταξύ τους για το θύμα, λέγοντας ότι δεν μπορούσαν να τον βγάλουν από το πορτμπαγκάζ γιατί ήταν βαρύς. Η ίδια κατέθεσε ότι έπλυνε τα ρούχα του συντρόφου της, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ματωμένα παπούτσια του 34άχρονου εντοπίστηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. σε κάδο απορριμμάτων κοντά στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Όπως αποκάλυψε ο αδερφός του Ιάκωβου Εμμανουήλ, ο συνέταιρός του χρωστούσε στον 39άχρονο περίπου #€14.000 χρήματα που ξοδεύτηκαν για την αγορά του εξοπλισμού της εταιρείας που είχαν πρόσφατα ανοίξει οι δύο συνέταιροι.
Σύμφωνα πάντα με τον αδερφό του Ιάκωβου Εμμανουήλ, την ημέρα της δολοφονίας του, ο 34άχρονος τού τηλεφώνησε και του είπε ότι ο αδερφός του έχει εξαφανιστεί. «Είναι σοβαρά τα πράγματα και την έχει άσχημα ο Ιάκωβος», υποστηρίζει ότι του είπε, ενώ ο ίδιος προσπαθούσε να τον καθησυχάσει, καθώς δεν μπορούσε ποτέ να πιστέψει ότι ο συνέταιρος του αδερφού του θα έφτανε σ’ αυτό το σημείο.
______________

* neatv.gr, neakriti.gr