Κρήτη: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 39άχρονου Ιάκωβου Εμμανουήλ

Αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν προσαγάγει τρία άτομα ως υπόπτους  για τη δολοφονία του 39άχρονου Ιάκωβου Εμμανουήλ, το πτώμα του οποίου βρέθηκε σε ρέμα στην Ροδιά.

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, φέρεται να προκύπτει εμπλοκή απο της άρσης του τηλεφωνικού, τεσσάρων ατόμων. Τρία άτομα συνελήφθησαν- νωρίς το απόγευμα της Κυριακής  (15/01), με τις έρευνες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και για την σύλληψη ενος ακόμη εμπλεκομένου στην υπόθεση.

Σε οικονομικές διαφορές, αποδίδεται το κίνητρο του εγκλήματος με θύμα τον 39άχρονο Ιάκωβο Εμμανουήλ. Από τα μακροσκοπικά ευρήματα είχε διαφανεί ότι η ανθρωποκτονία, δεν ήταν προσχεδιασμένη.

Το χρονικό της δολοφονίας

Τον περασμένο Σεπτέμβρη ο 39άχρονος Ιάκωβος Εμμανουήλ – με καταγωγή από την Κρήτη ωστόσο δραστηριοποιούνταν στην Αθήνα – ταξίδεψε στο Ηράκλειο για μια νεα επιχειρηματική δραστηριότητα με φίλο του, στον τομέα της διαδικτυακής διαφήμισης (inception.net). Ο 39άχρονος ταξίδευε τακτικά στην Αθήνα, όπου διέμενε η σύντροφος και το ανήλικο παιδί του.

Το απόγευμα της Πέμπτης (05/01), ο 39άχρονος επιχειρηματίας πραγματοποιεί τρεις κλήσεις, στη σύντροφό του, δτην σπιτονοικοκυρά του και στο συνεργάτη του κι έπειτα τα ίχνη του… “χάνονται”. Η σύντροφός του, η οποία τον αναζητούσε ολες τις ημερες, την Δευτέρα (09/01) ταξίδεψε στο Ηράκλειο και δήλωσε την εξαφάνισή του.
Ύστερα απο αναζητήσεις,  εντοπίζεται (10/01) το πτώμα του Ιάκωβου Εμμανουήλ, με βαριές κακώσεις απο αγριο ξυλοδαρμο- σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή- σε ρεμμα στην περιοχή Ροδιά, ενω προηγουμένως ειχε εντοπιστεί το όχημά του,  καμμενο.

Μετά τις προσαγωγές των υπόπτων, ομολόγησαν και συνελήφθησαν ωστόσο ο ένας φέρεται να ισχυρίζεται οτι ο έτερος κατηγορούμενος συνεργός του τέλεσε τη δολοφονία ενω προκύπτει η συμμετοχή- δύο γυναικών- στη μεταφορά και εξαφάνιση του πτώματος.

Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την Αστυνομία.