Κρήτη: “Πρόσκληση” θανάτου για τον Ιάκωβο Εμμανουήλ

Με τηλεφωνική επικοινωνία για συνάντηση φέρεται ο 33άχρονος συνέταιρος του επιχειρηματία Ιάκωβου Εμμανουήλ προκάλεσε τη συνάντηση που ηταν ενέδρα θανάτου για τον 39άχρονο.

Με δόλωμα την αγορά μικροποσότητας χασίς, όπως ισχυρίζεται ο 33άχρονος συνέταιρος, φέρεται να έπεισε τον 39άχρονο Ιάκωβο Εμμανουήλ, να συναντηθούν. Ήταν μια οικονομική εκκρεμότητα που είχαν μεταξύ τους οι δύο άνδρες και οργανώσε το σχέδιο να τον βγάλει από τη μέση και να γλυτώσει τις πιέσεις για την επιστροφή των δανεικών.

Ο 39άχρονος πήγε στο ραντεβού ανυποψίαστος. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση δέχθηκε βίαια χτυπήματα στο πρόσωπο και το κεφάλι.

Συγγενείς και φίλοι του θύματος, αναφέρουν ότι ο 33άχρονος είχε ευεργετηθεί από τον Ιάκωβο Εμμανουήλ, όσο κανείς. Δεν αποδέχονται τα όσα ισχυρίζεται, ότι δηλαδή δεν έχει συμμετοχή στην δολοφονία του, αλλά επικρίνουν τον 33άχρονο, ο οποίος χωρίς αναστολές, βοήθησε να απορρίψουν το πτώμα σε ρέμα και στην συνέχεια έδειχνε «θλιμμένος»..

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, ο 33άχρονος συνέταιρος κατέβαλε προσπάθειες να πείσει – εκ των προτέρων- για τα ευρήματα που θα ανέκυπταν με την πρόοδο των ερευνών και να “υποδείξει” στις έρευνες ως αυτουργό τον 25άχρονο συγκατηγορούμενο του, ο οποίος πρόκειται να παραθέσει τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς την Τετάρτη (18/01) οπότε και θα απολογηθεί ενώπιον των Δικαστικών Αρχών. Ο 33άχρονος αρνείται ότι συμμετείχε στην δολοφονία, δέχεται όμως ότι βοήθησε να «αποκρύψουν» το πτώμα. Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε και σε βάρος της 30άχρονης συντρόφου του 33άχρονου για συμμετοχή στην ανθρωποκτονία του Ιάκωβου Εμμανουήλ, από κοινού. Η ίδια ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει για το φόνο.

Οι συγγενείς του Ιάκωβου Εμμανουήλ παρακολουθούν τις εξελίξεις, απαιτώντας να δικαιωθεί η μνήμη του, ενώ εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους για τον χειρισμό της υπόθεσης στην Ασφάλεια Ηρακλείου.

___________

* neakriti.gr