Κρήτη: Συνελήφθη ο συνέταιρος και η συντροφός του, ως δράστες στη δολοφονία του 39άχρονου επιχειρηματία

Κατά την Αστυνομική προανάκριση, διακριβώθηκε η συμμετοχή του συνεταιρου του 39άχρονου Ιάκωβου Εμμανουήλ, πατέρα ενός 8άχρονου αγοριού, στη δολοφονία του, και συνελήφθη.

Ο ίδιος αρνείται κάθε συμμετοχή στο έγκλημα, επιρρίπτοντας όλη την ευθύνη σε συγκατηγορούμενό του, ο οποίος αναζητείται- και μέχρι τα ξημερώματα δεν είχε εντοπίσει, σύμφωνα με Αστυνομικές πηγες ανήκει στο στενό περιβάλλον του θύματος-, ωστόσο η Αστυνομική προανάκριση, τον προσδιορίζει ως εκ των δραστών στη δολοφονία του συνεταίρου του, Ιάκωβου Εμμανουήλ. Μεταξύ των συλληφθέντων και η σύντροφος του συνεταίρου του 39άχρονου επιχειρηματία, η οποία ζει μόνιμα στο Ηράκλειο.

Οι Αστυνομικοί αναζητούν τους δύο εμπλεκομένους στη δολοφονία, καθώς η συμμετοχή της συντρόφου του συνεταίρου, δεν προσδιορίζεται ευδιάκριτα από τα προανακριτικά στοιχεία

Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και οι κάμερες ασφαλείας οδήγησαν στην εξιχνίαση (15/01) της δολοφονίας, με τις προσαγωγές και στη συνέχεια τις συλλήψεις.

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, ο συνέταιρος του 39άχρονου Ιάκωβου Εμμανουήλ, φέρεται να μετέφερε το πτώμα στον τόπο που εντοπίσθηκε, οδηγώντας το αυτοκίνητο του θύματος, το οποίο στην συνέχεια εγκατέλειψε για να επιβιβαστεί σε αυτοκίνητο που οδηγούσε η φίλη του. Στο βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερα ασφαλείας έχουν αποτυπωθεί εικόνες ως αυταποδεικτο στοιχείο ενοχής των δραστών στη δολοφονία.

Παρά τους ισχυρισμούς του συνεταίρου ωστόσο, οι Αστυνομικοί εμφανίζονται επιφυλακτικοί ως προς τους ισχυρισμούς που προβάλλει περί απειλών και διαβλέπουν οικονομικές εκκρεμότητες και οφειλές.

Ο συνέταιρος του 39άχρονου συνελήφθη πριν τρεις ημέρες (13/01) και τέθηκε υπό κράτηση. Κατά την εξέταση του, ομολόγησε το έγκλημα και ονομάτισε τους συνεργούς του στη δολοφονία, στη δική του υπερασπιστική γραμμή, επιρρίπτοντας ευθύνες στους καταζητούμενους .