“Η Σάμος παραμένει καταπράσινη- Το καλοκαίρι είναι μπροστά μας, ας προσέχουμε περισσότερο”|ΑΠΟΨΗ*

..”Η πυρκαγιά επικίνδυνη και  με ιδιαίτερη  ένταση απείλησε κατοικίες και επιχειρήσεις , η ορθή εκτίμηση της κατάστασης  από το  Αρχηγείο  του Π.Σ  τη Τοπική και Περιφερειακή  Διοίκηση της Π.Υ. Σάμου , η άμεση κινητοποίηση των  έμπειρων εθελοντικών ομάδων από όλο το νησί και  η άμεση διάθεση πόρων από την αυτοδιοίκηση, περιόρισε τις επιπτώσεις  στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον”..

image

“Σάμος , η μεγάλη και δύσκολη πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων κρατικών και αυτοδιοικητικών φορέων Πολιτικής  Προστασίας αλλά και απλών πολιτών που βοήθησαν στην κατάσβεση της.
Η πυρκαγιά επικίνδυνη και  με ιδιαίτερη  ένταση απείλησε κατοικίες και επιχειρήσεις , η ορθή εκτίμηση της κατάστασης  από το  Αρχηγείο  του Π.Σ  τη Τοπική και Περιφερειακή  Διοίκηση της Π.Υ. Σάμου , η άμεση κινητοποίηση των  έμπειρων εθελοντικών ομάδων από όλο το νησί και  η άμεση διάθεση πόρων από την αυτοδιοίκηση και την 79 ΑΔΤΕ ( παρόντων του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, του Δήμου Σάμου, του  Ταξιάρχου και της Δ/ντριας Δασών )  περιόρισε τις επιπτώσεις  στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον .

image

Η αυταπάρνηση και η προσπάθεια στα όρια εθελοντών και μονίμων πυροσβεστών  υπερκάλυψαν  τα κενά της πρόληψης και  μας γλύτωσαν από τα χειρότερα.
Η Σάμος παραμένει καταπράσινη και ασφαλής.

image

Οι συνδυασμένες προσπάθειες της Πυροσβεστικής, των Εθελοντών , της Αυτοδιοίκησης , των εναέριων μέσων της Π.Α,  της 79 ΑΔΤΕ, της Δασικής Υπηρεσίας , της ΕΛΛΑΣ, του Λιμεναρχείου, του Πολεμικού Ναυτικού, της ΔΕΗ , των εργαζομένων στην Περιφέρεια και στο Δήμο, της ΥΠΑ  και των τοπικών ΜΜΕ επέτυχαν να περιορίσουν τις συνέπειες μιας πυρκαγιάς που δεν έπρεπε να έχει ξεκινήσει…

image

Ο επιτόπιος συντονισμός από τον Υπαρχηγό του Π.Σ. Αντιστράτηγου Σερεντέλου υπήρξε άρτιος και ανέβασε το ηθικό όλων μας. Αξιομνημόνευτη η  διάθεση προσφοράς από τους Εθελοντές της Ικαρίας και των Φούρνων   και η ενεργή συμμετοχή στη κατάσβεση εθελοντών του Λιμενικού Σώματος.

image

Το καλοκαίρι είναι μπροστά μας, ας προσέχουμε περισσότερο !
*(  Οι φωτογραφίες δημοσιεύονται για να δούμε την επικινδυνότητα των συνθηκών για το προσωπικό πυρόσβεσης  στο μέτωπο της πυρκαγιάς)
______
*Γιώργος Στάντζος